Boli vas kosa?

Boli vas kosa?

Foto: 

Naomy Quiñones from Pixabay

D.H.

D.H.

Evo što se događa, stručnjaci kažu da pripazite na ovaj simptom

Čuli ste za izraz ‘boli me kosa’? Ovo nije samo puka igra reči. Postoji razlog zašto kosa boli. Možda logika nalaže da kosa ne može boljeti, ali ovo se i te kako može dogoditi.

Sve počinje od tjemena, a zatim se širi kosom. Za bol ste 50 posto krivi sami, a ostalih 50 posto vaše tijelo. Naime, prirodno masno tjeme ili neredovno pranje kose može dovesti do nakupljanja masnoća na tjemenu.

To uzrokuje upale i svrab pa čak i bol. Ako se počešete, potičete ispuštanje kemikalije zbog koje će se upaliti cijelo teme. Drugim riječima, više krvi naći će se u tom dijelu glave pa dolazi do pulsirajuće boli.

Ali, do boli može doći i nakon pranja, a za to treba okriviti proizvode za kosu koje koristimo jer se ulja i prljavština skupljaju i zahvaljujući kemikalijama iz tih proizvoda.

Kako biste sprečili ovu bol, kosu perite redovno i koristite što manje proizvoda za kosu koji je ‘guše’. Također, kad god možete, izbjegavajte zategnute frizure i koristite šampone koji razgrađuju masnoće, prenosi B92.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.