BUDNE SMO Liječnica podijelila iskustvo s Hitne pomoći

BUDNE SMO Liječnica podijelila iskustvo s Hitne pomoći

Foto: 

Hitna uživo 194

D.H.

D.H.

‘Od šoka sam zanijemila’

Na Facebook stranici Platforme za zaštitu i sigurnost žena i djevojaka ‘Budne smo’, objavljeno je anonimno iskustvo lijenice s Hitne pomoći. Prenosimo ga u cijelosti.

‘Radim na Hitnoj kao liječnica. Nedavno smo imali intervenciju u kući gdje se dogodilo obiteljsko nasilje. Sin je pretukao majku i oca te je sestra zvala Hitnu i policiju. Na teren smo izašli prije policije. Kako policije nikako nije bilo, odlučili smo ući u kuću iako smo znali da je to kardinalna greška jer ne znamo ima li napadač oružje i hoće li i nas napasti.

Došlo je 7 policajaca. Pregledavala sam gospodina i gospođu, imali su teške ozljede i bili pretučeni. Jedan od policajaca mi je pred svima prisutnima rekao da napišem “LTO”. Gledam u njega i ne razumijem što priča, niti što znači LTO?! Kažem mu da ga ne razumijem, a on meni: “Pa LTO, LAKE TJELESNE OZLJEDE!”.

Od šoka sam zanijemila. Nijedan od ostalih šestero policajaca nije ništa rekao na to, nego su gledali u mene i iščekivali odgovor. Rekla sam da ne dolazi u obzir i da to nisu nimalo lake ozljede. Nije ni čudo što je tolika stopa obiteljskog nasilja i femicida kad policija stvari ne doživljava nimalo ozbiljno.

Također želim upozoriti kako su zdravstveni djelatnici, pogotovo Hitna, često prisiljeni izaći na teren u nesigurnim okolnostima, dolazimo prije policije koja bi trebala doći prva i osigurati uvjete te provjeriti je li sigurno’, stoji u objavi.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.