Dom zdravlja posudio bolnici ginekologa kojem ne mogu isplatiti plaću

Dom zdravlja posudio bolnici ginekologa kojem ne mogu isplatiti plaću

Foto: 

Daniel Reche from Pixabay

D.H.

D.H.

Nije sklopio ugovor s HZZO

Mladi ginekolog dr. Marko Dragić od prije tri tjedna na posudbi je u zadarskoj bolnici. Iako je specijalizirao za Dom zdravlja, u toj ustanovi ne mogu mu isplatiti plaću jer nije sklopio ugovor s HZZO.

A nije ga sklopio jer nije prikupio 1500 pacijentica koliki je limit za ugovaranje glavarine, doznajemo od dr. Renate Bek, ravnateljica Doma zdravlja koje će isporučivati fakturu Općoj bolnici Zadar da bi dr. Dragiću isplatili plaću.

Do kada će tako biti, ravnateljica Doma zdravlja ne zna. U HZZO prema njezinim riječima razmatra se izmjena pravilnika za ugovaranje manjeg broja pacijenata. Istodobno ostali ginekolozi imaju na tisuće upisanih pacijentica ugovorenih za financiranje s HZZO.

U upravi Doma zdravlja još se nije definiralo kako i na koji način će dr. Dragić koji je od rujna sjedio u ordinaciji i čekao da se pojave pacijentice, nastaviti s upisom. Naime, on nema medicinsku sestru koja bi mu to radila dok je on uposlen u Bolnici.

Računalo se i na pacijentice dr. Petra Lozu koji je službeno u mirovinu ali i dalje održava ambulantu ugovorom na 4 sata koji mu je produžen u Ministarstvu zdravlja.

Dr. Dragić je po završetku specijalizacije bio u zamijeni svojoj kolegici u Domu zdravlja. Po njezinom povratku postao je slobodan za svoje pacijentice ali one su rijetke.

Dr. Dragić  je obavezan pet godina ostati u Domu zdravlja koji mu je platio specijalizaciju, planirajući kako će on biti taj koji će spremno dočekati smjenu generacija među ginekolozima, piše 057 Info.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.