ad
ad

ELEONORA MANDIĆ: SDP-ova kandidatkinja za dogradonačelnicu Splita krenula u rat s 18 godina

ELEONORA MANDIĆ: SDP-ova kandidatkinja za dogradonačelnicu Splita krenula u rat s 18 godina
D.H.

D.H.

 

“Pobijedili smo u ratu – u miru ćemo krenit, rast i cvitat”

Eleonora Mandić, kandidatkinja za zamjenicu splitskog gradonačelnika koalicije SDP – HSU, poslala je priopćenje za javnost koje možete pročitati u nastavku:

Split je grad koji sam izabrala kao svoj prije 23 godine, iako sam rođena Osječanka. Ovdje sam osnovala obitelj i postala ponosna majka Klare i Krešimira. U Splitu su me osvojili i ušli mi zauvijek pod kožu temperamentni i otvoreni ljudi, jedinstvenog duha. Danas se osjećam kao Splićanka koja živi za naš grad. Split je za mene jedini grad u kojem mogu zamisliti svoj život i ponosim se time. Želim pomoći svojim sugrađanima kad sam god u prilici zbog toga što samo u solidarnom društvu možemo kvalitetno živjeti.

Nakon početka agresije na Hrvatsku 1991. godine s nepunih 18 godina uključila sam se kao dragovoljka u Zbor narodne garde i kasnije Hrvatsku vojsku kako bih na prvoj crti bojišnice branila svoju zemlju, susjede, prijatelje i obitelj. Osjetila sam tu obvezu, kao i brojni drugi hrvatski građani. Nismo se na bojišnici dijelili po nacionalnosti, vjeri i političkim uvjerenjima. Spajala nas je ljubav prema Domovini i prkos prema agresoru. Obranili smo hrvatske granice uspostavljene u Antifašističkoj borbi. Uz velike žrtve pobijedili smo u Domovinskom ratu i stali na hrvatske granice, ali još uvijek nismo pobijedili u miru, zbog toga što se u pozadini odigrala privatizacijska pljačka Hrvatske u režiji HDZ-a.

Godine su se prolazile, ali ja sam i u mirnodopskim vremenima ostala ista. Sada sam privatna poduzetnica i vijećnica u Kotaru Split 3. I danas odmah osjetim grč u želucu kada vidim da se napada slabije i reagiram s jednakim žarom kao i 1991. godine. Empatična sam osoba, poglavito prema djeci i socijalno ugroženim jednoroditeljskim obiteljima za koje imam najviše suosjećanja, jer djeca i mladi su naša budućnost. Pomaganje obespravljenima i ugroženima čini naše društvo boljim i osjećam da je to moja misija kao ljevičarke, kao socijaldemokratkinje. Ispunjava me pomaganje drugima jer umnožavanjem dobrote brišemo iz našeg okruženja zlo i nepravdu. Često organiziram humanitarne akcije u kojima se baš svaki puta uvjerim da naš Split ima najveće srce i dušu. Baš zbog toga mi je veliki izazov da mogu pomoći svojim sugrađanima i kao vijećnica u Kotaru Split 3.

Boli me nepravda, smeta mi nered i zbog toga uvijek činim sve što mogu da to ispravim. Uvijek sam dostupna, kad je god pomoć potrebna, bez obzira na radno vrijeme. Uvijek sam tu i za kolegice i kolege iz svih udruga i inicijativa da im pomognem u provedbi aktivnosti i projekata. Timskim se radom uvijek može puno više, a slogom se postižu daleko bolji rezultati. Stalno težim ka napretku za opće dobro. Rado i pažljivo slušam o potrebama svojih sugrađana jer slušanjem se rađaju ideje koje nastojim sa svojim kolegama provesti u djela.

Izuzetna mi je čast to što me koalicija SDP – HSU izabrala za kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika našeg Splita. Zajedno s kolegama Antom Franićem i Goranom Koturom i cijelim našim timom učinit ćemo sve da svaki Splićanin i svaka Splićanka, naši mladi, radnici i umirovljenici mogu dobro i dostojanstveno živjeti u našem gradu. Split će biti grad u kojem će svi moći raditi i od svog rada pristojno živjeti. To ćemo postići svi zajedno. Pobijedili smo u ratu – u miru ćemo KRENIT, RAST i CVITAT!

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.