ad
ad

Franić o Škaričićevom odgovoru o lanjskoj tragediji u Domu: Sramotno što ne vidiš osobnu odgovornost

Franić o Škaričićevom odgovoru o lanjskoj tragediji u Domu: Sramotno što ne vidiš osobnu odgovornost
D.H.

D.H.

 

U petak će se navršiti točno godinu dana od one mučne noćne evakuacije pod policijskim rotirkama u splitskom Domu za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici. 

Baš u to vrijeme općeg kaosa i straha u Splitu se dogodilo nešto što danas vjerojatno ne bi niti bila vijest. Naime, koronavirus ušao je u Dom za starije i nemoćne, među najranjiviju skupinu. Međutim, u tom domu je u nekoliko dana preminulo 18 štićenika od izravnih komplikacija bolesti COVID-19. Slučaj iz Splita ubrzo je poprimio nacionalnu dimenziju, a ravnatelj, Ivan Škaričić tada je pred televizijskim kamerama izrekao rečenicu koja još uvijek ozvanja u glavama obitelji preminulih. ‘Malo je eskaliralo’, kazao je Škaričić i zatim je do daljnjega isključio mobitel. Na teren su ubrzo izašle inspekcije koje nisu pronašle nepravilnosti iako su dokazane i objavljene u medijima. U sve se stoga uključio DORH, a njihova istraga, kažu, još uvijek traje, piše Večernji list.

Danas, pak Škaričić kaže: ‘Umrlo je par staraca, a želite mi prišiti krivnju. Meni, domu, radnicima… Zašto bih ja bio odgovoran? Pa je li vidite što se sve u svijetu događa? U Hrvatskoj imamo 7000 mrtvih od pandemije, a vi mene pitate jesam li kriv za smrt nekoliko staraca’.

Na ovakav Škaričićev stav putem Facebooka osvrnuo se SDP-ov kandidat za splitskog gradonačelnika, Ante Franić.

  • Tih “par staraca” odnosno 18 naših sugrađana su nečiji roditelji, djedovi, bake, a sramotno što ti i godinu dana nakon tragedije ne vidiš osobnu odgovornost – za silne nezakonitosti, kršenja pravilnika, pretrpavanje doma i najvažnije, za samu činjenicu što te piroman Boban postavio za ravnatelja jer “moraš negdje raditi“.

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.