HITNJACI: Bolnički liječnici nas podcjenjuju i ignoriraju

HITNJACI: Bolnički liječnici nas podcjenjuju i ignoriraju

Foto: 

Hitna uživo 194 / Facebook

D.H.

D.H.

‘Smatraju nas samo transportom’

Hitnjaci nastavlaju borbu za svoja prava na Facebook stranici Hitna uživo 194, objavljujući potersna svjedočanstva s terena. Ovoga puta su zorno pokazali kako ih kolege bolnički liječnici podcjenjuju i ignoriraju, a sve na štetu pacijenata.

Objavu prenosimo u cijelosti.

“Pacijentica (38 god.) trudnica 8 tjedana, po dolasku hitne leži na boku, blijeda, preznojena, hladne kože. Žali se na bolove u trbuhu i oskudno vaginalno krvarenje. Nemjerljivog tlaka, neopipljivog perifernog pulsa, tahikardna, somnolentna, prilično jasnih naznaka hipovolemijskog/hemoragijskog šoka bolnog i napuhnutog trbuha. Pacijentici postavljen i.v.put, data izotonična otopina te kisik, ujedno i da smanji mučninu koju osjeća. Hitno je transportirana za bolnicu, odjel ginekologije i porodništva”, objašnjavaju slučaj pa potom navode kako su prezentirali slučaju specijalistu ginekologije uz naznaku da smatraju da se radi o – hemoragijskom šoku koji nastaje uslijed unutarnjeg krvarenja.

“Nakon prezentacije slučaja kolega specijalist jasno ignorira naše naznake da je pacijentica u hemoragijskom šoku, da ima unutarnje krvarenje te da joj je potreban operativni zahvat. Učini brzi vaginalni UZV te nas sa svojim nalazom i potpisom šalje na OHBP radi daljnje obrade (zgrada do). Oglušio se na bilo kakve sugestije s naše strane zbog očitog razloga jer nas smatra samo transportom. Pacijentica je naposljetku prebačena u salu te je učinjen hitni operativni zahvat zbog vanmaternične trudnoće i obilnog krvarenja u abdomen”, zaključuju potresnu priču.
Za kraj napominju, odnosno poručuju “svom kolegi”, kako oni nisu samo transport od točke A do točke B.
“Zato nas nemojte olako shvatiti kada Vam na nešto ukazujemo, nemojte nas gledati s visoka jer smo za Vas samo “fizikalija”, nemojte podcjenjivati naše znanje i iskustvo jer ne nosimo istu uniformu kao i Vi”, poručuju administratori Facebook grupe Hitna uživo 194.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.