JEZIVO Mirelina nerođena beba ima tumor na mozgu. Ne daju joj da pobaci, šalju je kući da dijete umre u njoj

JEZIVO Mirelina nerođena beba ima tumor na mozgu. Ne daju joj da pobaci, šalju je kući da dijete umre u njoj

Foto: 

Screenshot

D.H.

D.H.

Apel je uputila njezina prijateljica, novinarka Ivana Paradžiković

Novinarka Ivana Paradžiković danas je na Instagramu ispričala slučaj svoje trudne prijateljice Mirele. Zbog bešćutnosti ove države, ističe Paradžiković, Mirelina osobna tragedija postala je nezamisliva.

‘Ovo je moja prijateljica. U šestom mjesecu trudnoće. Dvadeset i pet tjedana sreće, uzbuđenja i iščekivanja prekinuo je uobičajeni utorak, redovan pregled kod ginekologa.

Mirelina beba ima tumor. Jako velik tumor. U otpusnom pismu piše maligan. Posljednja 4 tjedna toliko uznapredovao da su bebine šanse da preživi – nikakve.

Ako kojim slučajem preživi, bit će s teškim prirođenim tjelesnim ili duševnim manama. Tumor je u glavi, pritišće mu mali mozak. Veći praktički od njega samoga.

Takvu ranjenu i slomljenu s prognozom koju niti jedna majka ne može ni čuti niti prihvatiti, Mirelu su poslali doma da čeka da beba u njoj umre.

Druga opcija koju joj je liječnica šapnula ispod glasa je: neka ide u Sloveniju da joj tamo pomognu. Poput neke kriminalke.

Da moli u drugoj državi da joj liječnici pomognu jer u njezinoj domovini ne mogu! Ne žele?’, napisala je Paradžiković.

Podsjeća da je u Hrvatskoj na snazi zakon iz 1978. godine, koji regulira pravo na pobačaj.

‘Nejasan je, nedorečen. Pitanje kojim se nitko neće baviti. Jedno od onih zbog kojih se gube glasovi, nestaje podrška. Ali, pitam se, taj netko koji odlučuje o tuđem životu, je li kada pogledao u oči trudnicu koja treba čekati mjesecima da joj dijete premine u trbuhu!?

Pogledajte je. Iznutra je slomljena, a toliko je snažna i hrabra da je stala pred kameru. Željela je da vidite njezinu tugu i da se pitate koju će još država osuditi na ovakvu agoniju? Vašu suprugu, sestru ili možda kćer? Koja od nas je sljedeća?’, pita Ivana Paradžiković.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.