KAZALIŠTE PLANET ART: ‘Ritina škola’ oduševila Splićanku

D.H.

D.H.

 

-On line kazalište uživo-

Kazalište Planet Art pokrenulo je potpuno inovatovan kazališni projekt – On line kazalište uživo.

Riječ je o kazališim predstavama koje se održavaju uživo, a koje putem streaminga možete gledati iz svojeg dnevnog boravka, s putovanja ili gdje god se nalazite po cijelom svijetu umjesto iz kazališne dvorane.

Predstave se prenose uživo s 4 kamere čime se kazališni doživljaj prilagođava novom mediju koji ih obogaćuje novom dinamikom u isto vrijeme zadržavajući kazališnu čaroliju.

Predstave se izvode u realnom vremenu svake nedjelje u 20h, počevši od 25. listopada, a raspored izvođenja i prodaja ulaznica za streaming po cijeni od 39 kn mogu se kupiti na linku https://live.planet-art.hr/ .

On line kazalište uživo idealno je rješenje za sve koji iz bilo kojeg razloga nemaju mogućnost fizički prisustvovati kazališnim predstavama, a voljeli bi to.

Tako u kazalište sada mogu virtualno otići svi bez obzira radi li se o nemogućnosti fizičkog odlaska uslijed mjera zbog korone ili zato jer živite daleko od Zagreba ili Hrvatske.

Predstavama je moguće prisustvovati i fizički u skladu s mjerama Stožera u samoj kazališnoj dvorani u Kazalištu Mala scena odakle se predstave prenose (link: https://www.planet-art.hr/raspored/).

U On line kazalištu uživo imamo priliku gledati tri popularne komedije Kazališta Planet Art koje su među najizvođenijim predstava u Hrvatskoj u posljednjih dvadesetak godina. To su: VELIKA ZVJERKA, TKO JE OVDJE LUD? i RITINA ŠKOLA.

U nagradnoj igri portala Doktore, hitno! Ritinu školu besplatno je pogledala Splićanka, Mirjana Rakić Mimica.

Evo njezinih dojmova:

“Ritina škola je predstava koja svojom dinamičnošću u samom početku privuče pozornost gledatelja, a svojim intrigantnim i živahnim dijalozima tu pozornost zapravo održava do samog završetka. Ritina želja za znanjem i drukčijim životom suprotna je Pravdanoj rezignaciji i apatiji koja se javlja kao logični produkt dugogodišnjeg bavljenja književnosti kao umjetnosti općenito.

Kontrast se poigrava pažnjom gledatelja; s jedne strane život i želja za znanjem i promjenom u svom punom zamahu, a s druge strane izgubljenost i odustajanje intelektualca koji je sve te faze već odavno prošao i „nahranio se“ znanjem koje ga je promijenilo i učinilo sasvim drukčijim čovjekom. Koliko nas učenje i znanje mijenja kao pojedince i koliko utječe na našu percepciju stvarnosti? Koliko komunikacija s „drukčijima“ utječe na naše poimanje svijeta oko sebe, a i nas samih? U kojoj fazi ljudskog života obrazovanje ostavlja „težak teret“ na našim leđima i na koji način možemo utjecati na nečije samopouzdanje i želju za napretkom? – sve su ovo kompleksna pitanja koja ova predstava postavlja i time traži svoju publiku kako bi na njih pokušala odgovoriti, naglas ili u sebi.

Kako god, nakon što je pogledate možete reći da je vrijedilo”.

Predstava Ritina škola jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku i sada se nakon nekoliko godina pauze na zahtjeve gledatelja vraća na scenu.

Predstava je to o britkoj frizerki koja upisuje tečaj književnosti na kojemu upoznaje profesora s kojim se upušta u neobičnu književno životnu pustolovinu koja ih oboje mijenja.

Prvom on line izvedbom 8. 11. obilježenja je njezina 150. izvedba. Ulogu šarmantne Rite od Nataše Janjić Medančić preuzela je Vanda Winter. Predstavu je režirao Marko Torjanac koji i igra šarmantnog i rezigniranog profesora Pravdana kojemu frizerka Rita mijenja život.

Sljedeća izvedba ‘Ritine škole’ je 20. prosinca.

Kliknimo na Novo kazalište!

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.