KIRURG TOMASOVIĆ: Nisam antivakser jer cjepiva su u mnogo slučajeva spašavala ljude od bolesti

KIRURG TOMASOVIĆ: Nisam antivakser jer cjepiva su u mnogo slučajeva spašavala ljude od bolesti

Foto: 

Facebook

D.H.

D.H.

‘Ne bavim se teorijama zavjere i nedokazanim tvrdnjama’

Jučerašnji prosvjed protiv covid mjera, ali i svi koji traju otkako je proglašena pandemija, uzburkali su mnoge duhove. Među prozvanima osjetio se i zagrebački kirurg Hrvoje Tomasović, koji je putem Facebooka odlučio razrješiti sve dileme koje su se pojavile.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Odmah da odgovorim na meni postavljena pitanja što mislim o Coroni i jesam li protiv cijepljenja? Dakle ja sam na prvom mjestu liječnik pa s time ne mogu biti nikakav antivakser jer cjepiva su u mnogo slučajeva spašavala ljude od bolesti. Kao liječnik s medicinskim završenim fakultetom mogu se jedino pozvati na stručnu relevantnu literaturu. Što se tiče Corone ja sam ipak kirurg i nije mi specijalnost infektologija, epidemiologija, virologija i molekularna biologija pa ja onda tu nisam relevantan kao ni moje znanje o tome. Ja sam kirurg kojem je uže područje abdomen i kirurška onkologija naravno uz sve ostale klasične abdominalne operacije tipa kila i žuči! Ne bavim se teorijama zavjere i nedokazanim tvrdnjama! Jedan mali primjer tome. Zna li itko što je u tableti Viagre i Kamagri iz Indije koju mnogi slasno gutaju na dnevnoj bazi? Uglavnom ne znaju, a mnogi je uzmu bez ikakvog razmišljanja. Bilo je jednostavnijih načina za dati ljudima neka biološka oružja koja mogu uzrokovati preranu smrt od cijepljenja koje za sada izaziva sumnju i podjelu među ljudima! Znači čekam da stručno mišljenje o Coroni iznesu infektolozi, epidemiolozi, mikrobiolozi, virolozi i ostali kojima se struka isprepliće s problemom Corone. Oni su ti koji moraju reći stav uz stručna i objektivna saznanja koja imaju. Nadam se da sam bio jasan?”.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.