Komora pozvala policiju da procesuira nadriliječnike koji promoviraju opasni ‘izbjeljivač’

Komora pozvala policiju da procesuira nadriliječnike koji promoviraju opasni ‘izbjeljivač’

Foto: 

Julio César Velásquez Mejía / Pixabay

D.H.

D.H.

Glavne promotorice MMS-a na ovim prostorima su Helena Begenišić Schlachter i Barbara Brezac Benigar

Hrvatska liječnička komora pozvala je roditelje djece s autizmom da ne ugrožavaju njihovo zdravlje dajući im notorni CD protokol. Pozvali su i policiju da procesuiraju promotore takve opasne prakse.

O CD protokolu pisali smo u više navrata. Radi se o navodnoj terapiji MMS-om, odnosno klor dioksidom, opasnom otopinom koja je sastavom slična izbjeljivaču, a koju nadriliječnici preporučuju kao lijek protiv cijelog niza bolesti i stanja, od autizma do karcinoma.

U svom priopćenju, Liječnička komora upozorava da ti proizvodi sadrže kemijske spojeve natrijevog klorida i klor-dioksida koji su inače poznati kao industrijski izbjeljivači u tekstilnoj industriji, a također su sastojci različitih dezinfekcijskih sredstava i pesticida.

– HLK upozorava da su proizvodi pod nazivom CD protokol i MMS štetni za zdravlje djece i odraslih ljudi, te da mogu dovesti do trovanja i izazvati različite ozbiljne nuspojave kao što su: za život opasan nizak krvni tlak zbog dehidracije, navedeni spojevi dovode do oksidacije hemoglobina i smanjuju njegov kapacitet za vezivanje kisika smanjujući dopremu kisika u sva tkiva i organe, pojava anurije tj. smanjenje proizvodnje urina, hemolitička anemija (smanjenje koncentracije hemoglobina u krvi), otežano disanje, bol u trbuhu, bol u grlu, povraćanje, proljevi i mučnine – poručili su iz Komore, dodajući da MMS i CD protokol nisu odobreni u EU i Hrvatskoj (kao niti u SAD-u ili Kanadi) ni kao hrana ili dodatak prehrani, a kamoli kao lijekovi, prenose 24 sata.

Iz Komore podsjećaju da su poremećaji iz spektra autizma (PAS) skupina poremećaja, a ne jedinstvena bolest koja se, prema sadašnjim spoznajama, ne može izliječiti već se radi o stanju koje traje cijeli život.

Nadriliječništvo u Hrvatskoj

Komora se osvrnula i na nadriliječnike koji reklamiraju CD protokol. Pisali smo i o njima, a kao glavne promotorice MMS-a na ovim prostorima poznate su Helena Begenišić Schlachter i Barbara Brezac Benigar.

Begenišić se u posljednje vrijeme predstavlja kao dr. mag. prirod. med., iako njena navodna titula nema nikakve veze sa službenom medicinom niti se njeni savjeti, kako je sama priznala, ne mogu smatrati medicinskim savjetima.

Brezac Benigar tvrdi da je profesor rehabilitator, magistar znanosti za područje motoričkih poremećaja, kroničnih bolesti i art terapija, neurofeedback terapeut i autorica knjige ‘Vaša dijagnoza je Božje dijete’. Poznatija je kao organizatorica riječkog Hoda za život.

Kazneno djelo

– Hrvatska liječnička komora najoštrije osuđuje pojedince koji promoviraju ‘MMS’ ili ‘CD’ protokol kao ‘lijek protiv autizma’. HLK upozorava da se kod takvog ponašanja moguće radi o nadriliječništvu što je istovremeno i kazneno djelo. Oba spomenuta proizvoda štetna su za zdravlje djece i predstavljaju otrov za organizam. HLK poziva Ministarstvo unutarnjih poslova, kao i druga nadležna tijela, da sukladno svojim ovlastima, aktivno procesuiraju moguće slučajeve nadriliječništva – poručili su iz Komore.

Osim apela Komore, studenti Edukacijsko-rehalibilitacijskog fakulteta, u suradnji sa stručnjacima, pokrenuli su peticiju protiv primjene notornog CD protokola kod djece, odnosno osoba s autizmom, pišu 24 sata.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.