LIJEČNICA: Ono što su mi policajci odgovorili zaprepastilo me i skoro natjeralo da se zauvijek odselim iz ovakve države

LIJEČNICA: Ono što su mi policajci odgovorili zaprepastilo me i skoro natjeralo da se zauvijek odselim iz ovakve države

Foto: 

0fjd125gk87 from Pixabay

D.H.

D.H.

‘Nemojte me osuđivati, ali ja se više nikad ne želim dovesti u situaciju da svjedočim pred nasilnikom koji će mi kasnije prijetiti, a policija na to reći ovakve grozote’

Na Facebooko stranici BUDNE SMO objavljen je anonimni status.

‘Budne smo’ je stranica i platforma koja je nastala kao reakcija na:
– nekažnjavanje i neprocesuiranje predatora, manijaka, zlostavljača i pedofila
– njihovo neprestano puštanje na slobodu, neprivođenje i premale kazne od strane nadležnih sudova i institucija koje time ugrožavaju sigurnost, dobrobit i živote svih žena, djevojaka i djevojčica
– ignoriranje i/ili umanjivanje proživljene traume žrtava
– dopuštanje i davanje mogućnosti ponovnog počinjenja kaznenih djela (napastovanje, uznemiravanje, praćenje, zlostavljanje, seksualno zlostavljanje/silovanje)
– cenzuru predatora i zlostavljača te neobjavljivanje njihovih punih imena i fotografija
– nepreuzimanje odgovornosti onih koji donose odluke koje utječu na sigurnost i dobrobit žrtava i svih žena, djevojaka i djevojčica
– ignoriranje i neprocesuiranje prijavljenih prijetnji dobivenih od predatora, manijaka i zlostavljača.

Status prenosimo u cijelosti:

‘ANONIMNO ISKUSTVO:
Želim podijeliti i ukratko opisati svoje iskustvo sa sudom i policijom, ali svakako želim ostati anonimna. Ja sam liječnica obiteljske medicine i prije nekoliko godina bila sam pozvana svjedočiti na sudu u predmetu obiteljskog zlostavljanja. Prijavu je podignula jedna moja pacijentica protiv svojeg supruga (on nije bio moj pacijent, ali nebitno). Dotični ju je često tukao i fizički zlostavljao na sve moguće načine.
Nekoliko puta je došla u moju ordinaciju s vidljivim ozljedama na licu i vratu, ali nikad mi nije htjela reći ni priznati što se dogodilo. Kako sam odmah sumnjala na zlostavljanje od strane njezinog supruga, rekla sam joj da se ne boji prijaviti ga i kako mogu svjedočiti o njezinim ozljedama.
Mjesecima poslije toga nije dolazila te je tek nakon otprilike 8 mjeseci od našeg zadnjeg susreta, došao poziv za svjedočenje na sudu u njezinom slučaju. Naravno da sam se odazvala. Došla sam na sud i svjedočila. Bila sam prisiljena sve to govoriti pred njezinim suprugom koji me prijeteći gledao (da ne spominjem degutantna pitanja njegovog odvjetnika kojima je želio dovesti u pitanje moju stručnost i “žensku sklonost pretjerivanju”)! Nisam se osjećala nimalo ugodno biti u potpunosti iskrena i svjedočiti protiv njega dok me gleda i sluša udaljen samo koji metar od mene.
Da skratim priču, njezina tužba je ubrzo povučena i on nije kažnjen, ona mu se vratila iako je financijski neovisna i mogla se fizički maknuti i iseliti od njega, no to je priča za drugu temu.
Nakon nekoliko tjedana od svega toga, njezin suprug me dočekao blizu moje ordinacije dok sam išla s posla prema autu, presreo me i agresivno zaprijetio da se „ne pokušavam više ikad miješati u njegov brak ili ću požaliti“. Prijetnju sam ozbiljno shvatila i odmah prijavila policiji.
Ono što su mi policajci odgovorili zaprepastilo me i skoro natjeralo da se zauvijek odselim iz ovakve države: rekli su mi da sam previše ozbiljno shvatila tog gospodina i da je on samo malo burno i emotivno reagirao jer nastoji sačuvati svoj brak i da se opustim jer mi sigurno neće ništa učiniti! (!!!!!)
Žao mi je samo što ih tada nisam snimala da ih mogu javno prokazati. Tada sam odlučila – gotovo je. Što sam svjedočila, svjedočila sam. Nemojte me osuđivati, ali ja se više nikad ne želim dovesti u situaciju da svjedočim pred nasilnikom koji će mi kasnije prijetiti, a policija na to reći ovakve grozote.
Imamo ogroman problem u policiji i sudstvu, ne znam odakle bi to uopće trebali početi rješavati budući da je cijeli sustav korumpiran, pokvaren, neozbiljan i neodgovoran. Kako prema žrtvama, tako i prema svjedocima, odnosno svjedokinjama. Očito u ovoj državi svatko mora čuvati svoje dupe, oprostite na izrazu’.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.