Medicinskim sestrama i tehničarima iz Splita i Mostara nudi se posao u njemačkoj javnoj klinici ZfP Winnenden

Medicinskim sestrama i tehničarima iz Splita i Mostara nudi se posao u njemačkoj javnoj klinici ZfP Winnenden

Foto: 

CDC / Unsplash

D.H.

D.H.

‘Pojedine posredničke agencije za zapošljavanje potaknule su nas na direktnu komunikaciju sa zainteresiranima’, kazala je Marija Eckert-Bilić

Prezentacijom u Splitu završena je prva faza iskazivanja interesa za radno mjesto medicinskih sestara i medicinskih tehničara u njemačkoj javnoj klinici ZfP Winnenden, udaljenoj svega dvadesetak kilometara od Stuttgarta. Prvo predavanje održano je dan ranije u Mostaru gdje je na brojna pitanja odgovarala zamjenica ravnatelja klinike Marija Eckert-Bilić. Iskazani interes sudionika ne čudi s obzirom na to da je riječ o zanimanju koje je u Njemačkoj iznimno cijenjeno, a poticajni uvjeti za rad i daljnji profesionalni napredak istaknula je kao dio od brojnih prednosti koje rad u jednoj javnozdravstvenoj ustanovi pruža.

– Drago mi je vidjeti da je veliki broj zainteresiranih ljudi došao s konkretnim pitanjima. Osim na prezentacijama, dobili smo brojne poruke na društvenim mrežama što je potvrdilo našu pretpostavku da interes za boljim radnim uvjetima i daljnjim profesionalnim razvojem postoji. Iz prve ruke znam da ovakva životna odluka nije niti malo laka te smo upravo zato odlučili dati svoja osobna iskustva na raspolaganje svim zainteresiranima – istaknula je Eckert-Bilić, zamjenica ravnatelja klinike.

Prema iskustvima trenutnih zaposlenika, klinika je jedan od najpoželjnijih poslodavaca u svojoj regiji i trenutno zapošljava oko 1000 stručnjaka u 60 zanimanja te nudi više od 80 mjesta za obuku u budućim zanimanjima. S obzirom na to da je certificirani kontrolor zdravstvenog sustava u Njemačkoj i Austriji, Eckert-Bilić nam naglašava da podrška poslodavca u razvoju zaposlenika, kao i razumijevanje za njihovo privatno vrijeme treba biti standard, a ne rijetkost.

Da stvari ponekad budu izazovne od samog početka, neki kolege koji dolaze iz Hrvatske i susjednih zemalja, a s brojnim negativnim iskustvima u traženju posla, potaknule su Eckert-Bilić na organizaciju ova dva događanja. Naime, poneke agencije za posredovanje u zapošljavanju su prema potencijalnim zaposlenicima imali različite zahtjeve, a najčešće usmjerene na avansno traženje agencijske provizije uz potpis ugovora da bi uopće došli u priliku pronalaska potencijalnog posla.

– Podršku i poticaj poslodavca u prilagodbi na novu životnu sredinu smatram iznimno važnim, a da bi se uopće došlo do tog koraka potrebno je partnerski i bez fige u džepu pružiti ruku svim zainteresiranima da dobiju priliku napraviti veliki životni iskorak, a zatim da poslodavac bude uz vas i olakša vam adaptaciju na novo okruženje – naglašava Marija Eckert-Bilić te nadodaje da iz vlastitog iskustva zna koliko je značajno da poslodavac poduzme sve korake da životna promjena bude što bezbolnija.

Za kraj ističe da je ovo samo prvo u nizu predavanja i da će uskoro objaviti i nove projekte kojima će dodatno olakšati zainteresiranima stjecanje uvjeta za zapošljavanje u ovoj renomiranoj njemačkoj klinici.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.