MINISTARSTVO ZDRAVSTVA: Zmijskog protuotrova ima dovoljno

MINISTARSTVO ZDRAVSTVA: Zmijskog protuotrova ima dovoljno

Foto: 

Larisa Koshkina from Pixabay

D.H.

D.H.

‘Zdravstveni sustav svake godine nabavlja dodatne količine protuotrova prema procjenama potreba’

Nastavno na priču o psu kojeg je ugrizao poskok, a čija vlasnica tvrdi da joj je rečeno da protuotrova nema nigdje, ni za životinje ni za ljude, N1 je kontaktirao  Ministarstvo zdravstva.

Oni tvrde da protuotrova ima, a odgovorili su i kako se može doći do njega u slučaju ugiza otrovnice.

‘Obavještavamo vas da zmijskog protuotrova ima u dovoljnim količinama u bolnicama i zdravstvenim ustanovama u cijeloj Hrvatskoj, kao i dodatne količine kod veledrogerija. Zdravstveni sustav svake godine nabavlja dodatne količine protuotrova prema procjenama potreba’, kažu.

Također su apelirali na medije:

‘Plasiranje neprovjerenih i lažnih vijesti o nedostatku zmijskog protuotrova ili nekog drugog lijeka može kod građana stvarati uznemirenost i zabrinutost, te molimo medije da ne puštaju u javnost neprovjerene ili očigledno lažne vijesti’, kažu iz Ministarstva.

Podsjećamo, u Zagori je jednog psa ugrizao poskok, uskoro mu je počela oticati glava, a njegova vlasnica tvrdi da joj je rečeno da protuotrova nema nigdje, ni za životinje, ni za ljude.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.