MJESEC DANA BEZ MJERA Capak opisao stanje s koronavirusom u Hrvatskoj

MJESEC DANA BEZ MJERA Capak opisao stanje s koronavirusom u Hrvatskoj

Foto: 

Elchinator / Pixabay

D.H.

D.H.

Novu varijantu cjepiva, kao četvrtu dozu, preporučit će svima

Mjesec dana od ukidanja gotovo svih mjera šef HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je da je, unatoč popuštanju, nastavljen trend pada novozaraženih koronavirusom, hospitaliziranih, broja osoba na respiratoru i broja umrlih.

– Imamo dosta nisku incidenciju – oko 160 na 100.000 dnevno, dok je u Sloveniji dvostruko viša, u Austriji tri puta viša, u Njemačkoj pet puta viša – izvijestio je Capak u intervjuu za Dnevnik.hr.

Objasnio je da je to zato što imamo veliki broj ljudi imunih na koronu – što zbog velikog broja onih koji su preboljeli. što zbog cijepljenja.

– Imamo populaciju relativno imunu na koronu, osim ako ne dođe neki novi soj čega se svi bojimo, ali se nadamo da do toga neće doći’ – priznao je Capak.

Kazao je da će novu varijantu cjepiva, kao četvrtu dozu, preporučiti svima.

Kao član Nacionalnog stožera u protekle je dvije godine doživio od pljeskanja do hejtanja, a u intervjuu je otkrio da je sve to doživio vrlo teško i opisao neke detalje.

– Kao netko tko se sustavno bavi epidemiološkim mjerama i evaluacijom mjera, mislim da smo bili vrlo uspješni u borbi protiv korone – procijenio je Capak.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.