NAJEO SE PANCETE: 4 mjeseca kasnije našli mu crva u mozgu i mala jajašca!

NAJEO SE PANCETE: 4 mjeseca kasnije našli mu crva u mozgu i mala jajašca!

Foto: 

X

D.H.

D.H.

Žalio se na migrene

Muškarac se duži period žalio na migrenu, a doktori mu otkrili kako ima crva u mozgu, piše Mirror, prenose 24 sata. Kao razlog tog zdravstvenog fenomena doktori su istaknuli konzumiranje nedovoljno pečene slanine.

Nakon što je mjesecima trpio migrene muškarac je otišao kod doktora koji ga hitno poslao na snimanje glave. Na snimanju se ispostavilo kako je crv položio jaja u njegov mozak i iritirao tkivo ispod njegove lubanje.

Liječnici vjeruju da je parazit ušao u njegovo tijelo nakon što je konzumirao nedovoljno pečenu slaninu i putovao iz crijeva u mozak kroz krvotok.

Prema Nacionalnom institutu za zdravlje (NIH), u SAD-u se svake godine javlja između 1.320 i 5.050 slučajeva neurocisticerkoze To je rijetkost, ali infekcija svinjetinom može imati ozbiljne posljedice.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.