ad
ad

NAKON POŽARA U MARINI KAŠTELA: S morskog dna izvučeno 30 tona opasnog otpada

NAKON POŽARA U MARINI KAŠTELA: S morskog dna izvučeno 30 tona opasnog otpada
D.H.

D.H.

 

 

 

-Pronađeni su interijeri brodova, staklena vuna, cijevi…-

 

Nakon katastrofalnog požara brodica u Marini Kaštela u Gomilici, dvije od pet gorućih jahti vatrogasci su doteglili do plaže, kako bi ih lakše ugasili. No, nakon što su pripadnici DVD-a Kaštel Gomilica obavili svoj dio posla, brodske olupine su gotovo mjesec dana stajale na plaži, koja je zbog sigurnosti, bila zatvorena za kupače.
Spaljene jahte su u konačnici odvučene s plaže, no na morskom dnu kupačima su još uvijek prijetili njihovi ostaci.

Zbog toga su podmorje prošloga tjedna sanirali ronici.

Kako nam je rekao predsjednik Ronilačkog kluba (RK) „Giričić“ iz Kaštel Gomilice Aljoša Čmrlec, njihovom klubu u tom zahtjevnom poslu pridružili su se i ronioci drugih klubova PŠD „Srdela“, PIK „Mornar“, PŠD „Gojača“ ronioci JVP Split te ronioci iz DVD-a Kaštel Gomilice.

– S morskog dna izvučeno preko 30 tona opasnog otpad, interijera brodova, staklene vune, cijelih stranica brodova, cijevi, željeza… Ostatke smo vadili puna četiri dana, ističe Čmrlec.

Još uvijek postoji mogućnost da je na dnu ostalo nešto sitnog otpada i staklene vune. Zbog toga kaštelansko komunalno poduzeće plažu obilazi svakoga dana i čisti je, kako bi bila sigurna za kupače.

Plaža je čak posljednjeg dana lipnja nasuta novim žalom, kako bi se dodatno osigurala za građane.

D.H.
Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.