Novi lijekovi, ortopedska i druga pomagala na listama HZZO-a

Novi lijekovi, ortopedska i druga pomagala na listama HZZO-a
D.H.

D.H.

Novine u liječenju lupusa i kronične mijeloične leukemije

Održana je 80. redovna sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) nakon koje su u  redovnoj proceduri na liste lijekova HZZO-a stavljene generičke paralele već postojećih lijekova.

Od novih lijekova na osnovnu listu su stavljeni: lijek anifrolumab za liječenje sistemskog eritemskog lupusa (SLE) te lijek ascinimib za liječenje kronične mijeloične leukemije, koji je klinička paralela postojećim lijekovima.

U redovnoj proceduri na liste ortopedskih i drugih pomagala HZZO-a stavljene su nove generacije istovrsnih pomagala, stavljena su istovrsna pomagala iz skupina obloge za rane, pomagala za disanje i pomagala za urogenitalni sustav.

Utvrđene su izmjene i dopune indikacije broj 306 za uređaj i senzor FreeStyle Libre Flash Glucose Monitoring System i senzor FreeStyle Libre 2 Flash Glucose Monitoring System.

‘Na osnovi pojedinačnih prijedloga predstavnika proizvođača povećana je cijena pomagala iz skupina proteze za ruke, proteze za noge, potrošni dijelovi za proteze za noge, pomagala za kretanje, pomagala za probavni sustav, stoma pomagala, pomagala za urogenitalni sustav, pomagala za disanje, očna i tiflotehnička pomagala, pomagala za govor i druga pomagala’, priopćeno je iz HZZO-a.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.