PEDIJATAR MARKIĆ: Sramota našeg društva je da su neka djeca sjedila na nastavi gladna

PEDIJATAR MARKIĆ: Sramota našeg društva je da su neka djeca sjedila na nastavi gladna

Foto: 

Heike Schuchert from Pixabay

D.H.

D.H.

‘Obveza nam je voditi računa o svima’

Splitski pedijatar i SDP-ov vijećnik u splitsko-dalmatinskoj Županijskoj skupštini, prof. dr. Joško Markić, na društvenim mrežama je prokomentirao uvođenje besplatnih obroka.

‘Stopa dječjeg siromaštva u Hrvatskoj izuzetno je visoka te je svako četvrto dijete u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti. Svatko zaslužuje jednaku šansu za uspjeh, a mali korak u tom smjeru je činjenica da će od ponedjeljka svako dijete u školi dobiti besplatni obrok.

Nažalost, mnoga od njih su na nastavi sjedila gladna te će se time barem dijelom ispraviti ta sramota našeg društva. Osim destigmatizacije djece slabijeg imovinskog stanja, ovo je prilika i da se djeca educiraju o kvalitetnoj prehrani te usvajanju zdravih navika življenja, kao i o rješavanju problema pretilosti.

U tisku su se zadnjih dana pojavljivali različiti jelovnici koji očekuju naše školarce. Mnogi od njih mogu i moraju biti bolji, a da to postignemo, savjetujem posjet stranicama projekta Živjeti zdravo koji vodi prof. Sanja Musić Milanović. Nemojmo ‘izmišljati toplu vodu’ kad imamo na dohvat ruke kvalitetna rješenja vrhunskog tima stručnjaka…

Naravno, pri tom ne smijemo izostaviti niti jedno dijete zbog npr. celijakije i obveza nam je voditi računa o svima!’, napisao je na Facebooku.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.