Pospremate li krevet čim ustanete?

Pospremate li krevet čim ustanete?

Foto: 

JayMantri from Pixabay

D.H.

D.H.

Postoji dobar razlog zašto ne biste trebali

Početak dana pospremanjem kreveta dio je svakodnevne rutine većine ljudi. Međutim, jedna stručnjakinja za čišćenje je objasnila zašto to smatra lošom navikom.

‘Nikad ne biste trebali pospremati krevet ujutro. Ostavite krevet da se zrači najmanje sat vremena prije nego što ga pospremite, to je dobro rješenje za smanjenje mogućnosti umnožavanja grinja’, napisala je na svom profilu pod nazivom Cleanhome_cleanmind na TikToku.

Vjeruje se da poplun na pospremljenom krevetu zapravo zadržava vlagu koje je tijelo otpuštalo tijekom noći, stoga je prozračivanje najbolja opcija, a posebno za vrijeme toplih ljetnih mjeseci. U protivnom, posteljina bi se mogla i usmrdjeti, a to posljedično može utjecati i na kvalitetu sna, prenosi Index.

Pratitelji su u komentarima razvili raspravu, a jedan je napisao: ‘Moja majka je uvijek govorila da je nenamješten krevet zdrav krevet’.

‘Nikad ne pospremam svoj krevet, stoji neuredan dok ne idem spavati…’, napisao je netko drugi. ‘Očito ipak radim nešto kako treba’.

Drugi su se šalili da je savjet bio dobar način da se opravda činjenica da nikada nisu stigli pospremiti krevet ujutro. ‘Valjda se više ne osjećam tako loše jer jedva imam vremena ujutro kao zaposlena mama’, šaljivo će jedna pratiteljica.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.