ad
ad

SDP Split je svojom borbom za Žnjan zaštitio splitske interese

SDP Split je svojom borbom za Žnjan zaštitio splitske interese
D.H.

D.H.

 

 

 

-Nakon priopćenja resornog ministarstva-

Nakon nekoliko prosvjeda i konferencija za novinare splitskog SDP-a na kojima je upozoreno kako bi koncesija za Žnjan mogla pripasti, umjesto gradskoj, jednoj privatnoj tvrtki, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je danas kako će najveća splitska plaža ipak pripasti Gradu.

Na tu objavu reagirao je kandidat koalicije SDP – HSU za splitskog gradonačelnika, Ante Franić.

‘Po tko zna koji put SDP Split je svojom borbom zaštitio splitske interese. Prosvjed i upozorenja SDP-a Split urodili su plodom te se Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture trglo i, nakon probijanja svih zakonskih rokova, pustilo informaciju da će splitska tvrtka Žnjan d.o.o. dobiti koncesiju na Žnjan.
Kao i kod izbacivanje Splita iz Nacionalne razvojne strategije, kad se izborio i za reakciju cjelokupnog Gradskog vijeća, SDP je svojim pritiskom opet štitio splitske interese.
Doduše, sada su splitski interesi zaštićeni tek polovično zbog toga što će gradska firma plaćati koncesiju državi za prostor u koji je Grad Split veliki novac prije 20-ak godina te kod privremenog uređenja.
Jedino održivo rješenje je da Grad Split a ne Županija ili država upravljaju splitskom obalom odnosno pomorskim dobrom – što im i trenutni Zakon dopušta.
Nastavit ćemo se pritiskom na HDZ te dalje otkrivati sve odluke koje njihova tzv. vertikala radi na štetu našeg grada.
Usput rečeno, sada je Butkovićevo ministarstvo, u žaru borbe da spasi svoje splitske HDZ-ove pulene, prekršilo i Zakon o koncesijama objavom informacije o pregledu i ocjeni prije donošenja odluke o davanju koncesije od strane Vlade Republika Hrvatske’, poručio je Ante Franić, kandidat koalicije SDP – HSU za gradonačelnika Splita

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.