SLUČAJ ČAVAJDA Bolnici Sveti Duh prijeti kazna do 50 tisuća kuna

SLUČAJ ČAVAJDA Bolnici Sveti Duh prijeti kazna do 50 tisuća kuna

Foto: 

Screenshot RTL

D.H.

D.H.

Gotov nalaz inspekcije

Ovih je dana u KB Sveti Duh stigla ‘čestitka’ zdravstvene inspekcije prema kojoj u slučaju Čavajda bolnici i ravnateljici prijeti optuženička klupa jer se nije poštivao Zakon o pravima pacijenta, doznaje Jutarnji list.

U tom se dokumentu objašnjava da je zdravstveno-inspekcijskim nadzorom od 9. i 10. svibnja utvrđeno da je prvostupanjska komisija bolnice (3. svibnja) na zahtjev pacijentice za prekid trudnoće donijela odluku, ali joj ona nije dostavljena. Ista ta prvostupanjska komisija 5. svibnja donijela je odluku o kojoj pacijentica nije u cijelosti obaviještena, tj. da se ima pravo obratiti drugostupanjskoj komisiji KBC-a Zagreb.

Inspektori kažu da je to suprotno Zakonu o pravima pacijenta kojim je propisano da ‘pacijenti imaju pravo na potpunu obaviještenost o tijeku postupanja prilikom pružanja zdravstvene zaštite’. Za sve te prekršaje Zakon predviđa kaznu od 10.000 do 50.000 kuna za ustanovu, tj. KB Sveti Duh, te 5000-10.000 za odgovornu osobu, ravnateljicu Ana-Mariju Šimundić.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.