SMATRAMO USPJEHOM Tekst s portala ‘Doktore, hitno!’ ušao u udžbenik hrvatskog jezika i književnosti

SMATRAMO USPJEHOM Tekst s portala ‘Doktore, hitno!’ ušao u udžbenik hrvatskog jezika i književnosti

Foto: 

Školska knjiga

D.H.

D.H.

Razbijamo predrasude

Portal Doktore, hitno! dijelom je istoimene udruge koja si je uzela za zadatak baviti se humanitarnim radom, informirati i razbijati predrasude u društvu.

Upravo tim potonjim bavio se na našem portalu objavljen tekst, novinarke Anje Prajninger. Naime, naša Anja otkrila je priču mlade vozačice autobusa, 22-godišnje Ivane Rumenović. Djevojka je, naime, unatoč otporu sredine, ustrajala na odabiru profesije, ističući kako se ne obazire na ljude s predrasudama.

Taj naš doprinos razbijanju predrasuda u hrvatskom društvu prepoznali su i autori školskog kurikuluma. Naime, u integriranoj radnoj bilježnici za hrvatski jezik i književnost u osmome razredu osnovne škole, ‘Hrvatski bez granica 8‘, nakladnika Školske knjige, upravo se ovaj naš tekst navodi kao primjer.

‘Ivana Rumenović, dvadesetdvogodišnjakinja iz Brinja, po zanimanju je vozačica autobusa. Voli voziti i putovati tako da je to zanimanje bio odabir njezina srca. U početku su svi u obitelji bili sumnjičavi jer su smatrali i tvrdili da je to muški posao. Većina kolega priznaje da je izvrsna vozačica, a Ivana se ne obazire previše na ljude s predrastudama’, piše u udžbeniku.

Cijeli razgovor s mladom vozačicom autobusa možete pročitati OVDJE.

Ukoliko i vi imate priču koja može pomoći razbijanju predrasuda u našem društvo, obratite nam se. Rado ćemo je objaviti.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.