SPLIT Nacionalni tečaj I. kategorije “PulmoCaSt” 

SPLIT Nacionalni tečaj I. kategorije “PulmoCaSt” 

Foto: 

lung

D.H.

D.H.

Voditelj i inicijator tečaja je dr. Vide Popović

U organizaciji Hrvatskog torakalnog društva Toraks, Klinike za plućne bolesti KBC-a Split i Akademije medicinskih znanosti Hrvatske – podružnica Split 26. i 27. travnja 2024. u Splitu u hotelu AC Marriott Split održat će se stručni nacionalni tečaj I. kategorije PulmoCaSt.

Kroz preko 30 izlaganja, predavačica i predavača iz različitih zdravstvenih ustanova diljem Republike Hrvatske, govorit će se o značaju ranog otkrivanja karcinoma pluća, dijagnostici, različitim mogućnostima liječenja, značaju multidisciplinarnosti te ulozi medicinske sestre na putu dijagnostike, liječenja i skrbi bolesnika s karcinom pluća.

Nakon prošlogodišnjeg tečaja o karcinomu pluća ovogodišnji PulmoCaSt će u svom programu imati zajednički dio te zasebni liječnički i sestrinski dio. Namijenjen je specijalistima i specijalizantima pulmologije, onkologije, torakalne kirurgije, radiologije, patologije, citologije, obiteljske medicine te medicinskim sestrama/tehničarima koji u svakodnevnom radu skrbe o bolesnicima s karcinomom pluća.

Za ovogodišnji PulmoCaSt pristiglo je preko 160 liječničkih i sestrinskih prijava, a voditelj i inicijator tečaja je dr. Vide Popović, pulmolog s Klinike za plućne bolesti KBC-a Split, koji vjeruje kako će sva predavanja i rasprava na tečaju biti od iznimne koristi u svakodnevnom kliničkom radu svih sudionika te da će dobiti nove spoznaje kako sveobuhvatnije pristupiti dijagnostici i liječenju bolesnika s karcinomom pluća.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.