Svjetski farmaceutski div objavio nestašicu četiri lijeka u Hrvatskoj

Svjetski farmaceutski div objavio nestašicu četiri lijeka u Hrvatskoj

Foto: 

Gimono / Pixabay

D.H.

D.H.

Obratite se svom liječniku

Kako piše Danica, Kompanija GlaxoSmithKline (GSK) navodi kako se nestašica privremeno događa zbog problema u proizvodnji ili neispravnosti u kakvoći lijeka.

Tako lijeka Flixonase sprej za nos za profilaksu i liječenje alergijskog rinitisa neće biti do 24. siječnja (razlozi povezani s proizvodnjom), a lijeka Flixotide inhaler 50 mikrograma potiska za profilaksu u liječenju astme do 22. siječnja (problemi u proizvodnji).

Lijeka Imigran 50 mg tablete, koje su indicirane za akutno olakšanje napadaja migrene, u hrvatskim ljekarnama neće biti do 13. ožujka, a nestašica se događa zbog utvrđene neispravnosti u kakvoći lijeka.

Privremeno ćemo u Hrvatskoj ostati i bez antiepileptika Lamictal 5 mg tablete za žvakanje koji se koristi i za liječenje bipolarnog poremećaja. Neće ga biti do 21. veljače, a razlozi nestašice povezani su s proizvodnjom, navode iz kompanije Glaxo.

Pacijenti se upućuju da se obrate svojim obiteljskim liječnicima ili ljekarnicima kako bi dobili zamjensku terapiju – piše Danica.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.