ad
ad

TONKA ALUJEVIĆ Promovirala svoj otok, Dalmaciju i Hrvatsku na 53. Majskoj izložbi u Beogradu

TONKA ALUJEVIĆ Promovirala svoj otok, Dalmaciju i Hrvatsku na 53. Majskoj izložbi u Beogradu
D.H.

D.H.

 

-Dobila je i nagadu za regionalni program-

Članica Udruge Doktore, hitno!, hvarska umjetnica Tonka Alujević u Beogradu je promovirala svoj otok, Dalmaciju i Hrvatsku.
Na ovogodišnjoj 53. Majskoj izložbi ULUPUDS- a, pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Ministarstva za kulturu i informiranje Republike Srbije, Zepter International – a i Struje, Tonka Alujević je izvela preformans “Stavi prst u more i konektiraj se sa Cilin Sviton”.


Tonka Alujević tom prigodom primila je i nagradu za regionalni program “Od jedra pod kojin san plovila”.
Tema 53. Majske izložbe, čija je kustosica Neda Radoičić, osmišljena je kao “završna etapa i meta – vizura trilogije izložbi koja je inicirana udahom, kao primarnim životnim impulsom, koja je potom razrađena umjetničkim prevratom u buntovnom, eruptivnom stadiju, a sada predstavlja opsežnu dubinsku analizu stanja i doživljaja neposredno pred, tijekom i na zalasku djelovanja epidemije”.


Na izložbi dominira fotografija.
Regionalni program obuhvaća kritičke i introspektivne radove šestero umjetnika iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Odabrana su četiri video rada umjetnica koje koriste video kao mediju intimnosti i kontemplacije – Tijane Đapović (Waltz diary), Gordane Hajinović (Sjećam se…), Kristine Milivojević (Different perspective) i Nine Šumarac (E:SCOPE).
U okviru pratećeg programa, održat će se izložba dobitnice Velike nagrade 52. Majske izložbe Marine Kocareve Ranisavljev u Galeriji Singidunum, a predviđeni su i mini simpozij, multimedijalna predavanja, filmske projekcije i prezentacije.

Autor fotografija: Duško Vukić
D.H.
Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.