U Splitu 20 besplatnih kreveta za roditelje

U Splitu 20 besplatnih kreveta za roditelje
D.H.

D.H.

“Mnogi roditelji djece koja se liječe u Splitu ne znaju da imaju besplatni smještaj”

Splitskoj bolnici gravitira više od milijun stanovnika. Među pacijentima veliki je broj djece iz susjednih gradova i županija, a njihovi roditelji, kada ih dovedu na liječenje u splitski KBC, do prije godinu i pol dana nisu imali gdje odsjesti. Od travnja prošle godine roditelji na raspolaganju imaju Kuću za roditelje u Gundulićevoj 22 u Splitu, kojom upravlja splitsko-dalmatinska Udruga nezaposlenih.

Kako bi ostvarili pravo na besplatni smještaj roditelji moraju uz prijavu priložiti sve potvrde o liječenju ili rehabilitaciji djeteta.  Prijaviti se mogu putem mobitela 098 186 9851 (Jasminka Lemo), 095 350 7766 (Udruga nezaposlenih) ili osobnim dolaskom u Kuću za roditelje.

Ne postoji vremenski rok u kojem se kuća može koristiti. Roditelji mogu ostati koliko god je djetetu vremena potrebno za liječenje ili rehabilitaciju.

Kuća ima 11 soba, od kojih je 10 uređeno. Ukupno ima 20 kreveta, dva prostrana dnevna boravka, dva sanitarna čvora s tuš-kabinama, te dvije čajne kuhinje, u kojima se može skuhati i jednostavniji ručak.

I.D.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.