U Splitu održana druga dm ženska konferencija

U Splitu održana druga dm ženska konferencija

Foto: 

Ante Čizmić / CROPIX

D.H.

D.H.

Stručnjaci istaknuli da su teme ključne za žensko zdravlje nedovoljno zastupljene u javnosti

U Splitu je održana druga dm ženska konferencija čiji je cilj nastaviti otvoren razgovor o temama ključnima za žensko zdravlje te što većem broju žena ponuditi savjete i rješenja koja će im pomoći u postizanju bolje kvalitete života.

Potrebu za nastavkom ovog važnog dijaloga potvrdilo je ovogodišnje istraživanje agencije Spectra u kojem je čak 71 posto žena ocijenilo da je suočavanje s menstruacijom u hrvatskom društvu teško, prvenstveno zbog toga što se ona još uvijek smatra tabu temom. Nadalje, gotovo svaka druga žena u Hrvatskoj ocjenjuje da bi zdravlje žena trebalo biti važnije u našemu društvu.

‘Na prvoj dm ženskoj konferenciji prošle smo godine započeli otvoreni razgovor o ženskom zdravlju, a ove smo godine taj razgovor nastavili kada je dm, s ciljem promjene percepcije menstruacije i pružanja podrške ženama, trajno snizio cijene svih uložaka, tampona i menstrualnih gaćica dm marke Jessa. Potom smo, na Dan žena, pokrenuli natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra na koji su pristigle 104 prijave projekata čiji je cilj podići razinu znanja o menstrualnom zdravlju i doprinijeti promjeni percepcije menstruacije u javnosti. Na drugoj dm ženskoj konferenciji dotaknuli smo se važnih tema kao što su ginekološko i mentalno zdravlje, a razgovor ćemo nastaviti već u srijedu 8. svibnja u prvom u nizu dm podcasta. Pridružite nam se svake druge srijede u svibnju, lipnju i srpnju kako bismo zajedno normalizirali razgovor o menstruaciji i drugim aspektima ženskoga zdravlja’, izjavila je Gordana Picek, voditeljica resora nabave i marketinga dm-a za regiju Adria te voditeljica prodajne regije u Hrvatskoj.

Sudionicama druge dm ženske konferencije ginekologinja Ulla Marton ponudila je stručne savjete o očuvanju ginekološkog zdravlja te je, uz pomoć književnice i glumice Arijane Čuline, u panel raspravi ‘Vaginini dijalozi’ pružila dodatne uvide na tu temu. U panelu ‘Tijelo kao hram’ akademkinja Mirna Šitum, voditeljica Ines Nosić i chef Ivan Pažanin razgovarali su o važnosti redovitih preventivnih pregleda, zdravstvenoj pismenosti i well-beingu, dok su o mentalnom zdravlju, s fokusom na suočavanje sa stresom, govorili sociolog i autor Bruno Šimleša te psihijatar Boran Uglešić.

Sudionice su se pridružile panel raspravama te su sudjelovale u radionici hormonalne joge. Stand-up Arijane Čuline podsjetio ih je na ulogu smijeha u nošenju sa stresom u svakodnevnom životu, a tijekom konferencije savjete o dm-ovim proizvodima i make-upu potražile su kod dm beauty savjetnica.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.