U Splitu propusnice za kretanje izvan mjesta prebivališta izdaju tajnice/ci gradskih kotareva!?

U Splitu propusnice za kretanje izvan mjesta prebivališta izdaju tajnice/ci gradskih kotareva!?
D.H.

D.H.

Od ponoći su postrožene sigurnosne mjere te je kretanje ograničeno samo na mjesto prebivališta ili trajnog boravišta u Republici Hrvatskoj. Dok se neki građani pridržavaju ovih mjera, drugi opet žele izigrati sustav i pod svaku cijenu doći do propusnica za kretanje izvan svoga grada. Informacije tko izdaje propusnice za kretanje izvan grada objavljene su joj jučer, a jutros ministar MUP-a Davor Božinović, na press konferenciji izrijekom kaže da ne bi trebalo biti okupljanja, redova i osobnog odlazaka po iste.

No, u gradu podno Marjana sve je spušteno na najnižu moguću razinu tajnica i tajnika Kotareva!?

Upitno je po kojem kriteriju će oni izdavati propusnice i razaznati kome je to uistinu neophodno, a tko je došao po propusnicu zato što je iz Splita i ima curu u Solinu, pa čisto da može malo skoknuti do nje.

Ova zabrana nije donesena iz hira, već zato što se veliki broj ljudi nije pridržavao prethodnih ograničenja.

Apeliram na sve građane i stanovnike grada Splita, ne izlazite iz grada ako uistinu nije nužno, također apeliram na sve stanovnike okolnih gradova koji gravitiraju Splitu. Možda se coronavirus ne vidi, ali pogledajte stanje u Italiji, opasan je i smrtonosan.

Iduća zabrana mogla bi biti još rigoroznija, recimo da će svatko, ali baš svatko, moći izlaziti samo do najbliže trgovine i ljekarne. Razmislite još jednom hoćete li propusnicu tražiti savjesno kao odgovoran građanin samo ukoliko vam je neophodna, ne dovodeći u opasnost druge ljude.

U nastavku prenosimo u cijelosti Odluku o zabrani napuštanja prebivališta i stalnog boravišta u Republici Hrvatskoj. Molimo vas da je pročitate u cijelosti i s razumijevanjem.

D.H.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.