Uključite se u javno savjetovanje o prijedlogu Zakona o socijalnoj skrbi

Uključite se u javno savjetovanje o prijedlogu Zakona o socijalnoj skrbi

Foto: 

Sabine van Erp / Pixabay

D.H.

D.H.

Rok je do 3. studenog

Do 3. studenog u tijeku je javno savjetovanje o prijedlogu Zakona o socijalnoj skrbi. . Radi se o zakonu koji donosi brojne novine, a Udruga obiteljskih domova poziva javnost da sudjeluje u postupku putem poveznice:

https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=18793.

– Udruga pozdravlja dio novina, ali isto tako se protivi odredbama o ukidanju obiteljskih domova za koje smatramo da su kvalitetan oblik pružanja socijalne usluge smještaja za osobe starije životne dobi, poručuju iz Udruge.
Smatraju kako resorno ministarstvo ukidanje predlaže bez da je prethodno napravilo analizu dosadašnjeg rada tih ustanova te ponudilo alternativu, kako korisnicima, tako i zaposlenicima.

– Obiteljski domovi pružaju smještaj za više od 6000 korisnika i zapošljavaju preko 2000 osoba. Ukidanje obiteljskih domova dovelo bi do neizvjesnosti za budući smještaj korisnika i radna mjesta zaposlenika, naglašavaju.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.