ZAGREB Trkački kamp za osobe s amputacijom udova

ZAGREB Trkački kamp za osobe s amputacijom udova

Foto: 

Javier Robles from Pixabay

D.H.

D.H.

#vrijemejezanovikorak

Osobe s amputacijom udova u Hrvatskoj imaju najniži standard proteza i individualiziranih kolica u EU i široj regiji, a standard pomagala koji definira HZZO nije se mijenjao već 25 godina unatoč dugogodišnjim i brojnim apelima osoba s invaliditetom, zbog čega je

Udruga osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) pokrenula kampanju pod nazivom #vrijemejezanovikorak.

Finale kampanje je Trkački kamp START koji će se održati u subotu, 16. rujna 2023. godine s početkom u 10:30 sati na košarkaškom igralištu kod restorana Lido na Jarunu.

Trkački kamp START omogućit će osobama s amputacijom da uz pomoć suvremenih sportskih ortopedskih pomagala aktivno sudjeluju u tjelovježbi. Svake godine trening vodi poznati kondicijski trener Mario Mlinarić, a projekt je realiziran uz financijsku podršku sponzora (Ottobock, Bauerfeind, Ossur, MOOR, Grad Zagreb).

U kampanji #vrijemejezanovikorak sudjelovali su članovi udruge, mediji, poznate osobe i sportaši, a sve s ciljem podizanje svijesti javnosti o problemima s kojima se suočavaju osobe s amputacijom i javnog apela prema HZZO-u da konačno podigne standard pomagala na kojem su umjesto tehnološki naprednih, proteze standarda sredine prošlog stoljeća.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.