Žene u Hrvatskoj su bolji vozači od suprotnog spola

Žene u Hrvatskoj su bolji vozači od suprotnog spola

Foto: 

Pexels from Pixabay

D.H.

D.H.

„Nesreće se ne događaju, one su uzrokovane“

Znanost već dugo, na osnovi brojnih analiza i brojki, tvrdi kako je to doista tako. To je izrečeno još jednom, i to s najjačim argumentom.

Josip Mataija, voditelj službe za sigurnost cestovnog prometa u MUP-u, održao je važnu prezentaciju na konferenciji „Nesreće se ne događaju, one su uzrokovane“ održanoj u HGK-u. Među ostalim, iznio je brojke o fatalnim nesrećama s poginulim osobama.

Prema tim podacima, od 227 lanjskih prometnih nesreća sa smrtnim ishodima, u čak 90,3 posto slučajeva krivci su muški vozači, a tek u 9,7 posto nesreću s fatalnim ishodom skrivile su žene. U Hrvatskoj je u vozačkoj populaciji otprilike 42 posto žena i 58 posto muškaraca.

Mataija navodi i kako su u 24 prometne nesreće sa smrtnim ishodom krivci bili vozači koji su upravljali bez položenog vozačkog ispita, a samo u dvije žene koje nisu imale vozačku.

Mnogi muškarci ovo će priznati teška srca, ali, da, žene su i u Hrvatskoj mnogo bolji vozači od muških kolega za volanom, prenosi Danica.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.