HALMED Povlače se tablete Lekotam 1,5 i 3 mg

HALMED Povlače se tablete Lekotam 1,5 i 3 mg

Foto: 

ID 2204574 / Pixabay

D.H.

D.H.

Iz regulatornih razloga

Tvrtka Sandoz d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijekova Lekotam 1,5 mg tablete i Lekotam 3 mg tablete (bromazepam), u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje sljedećih serija lijekova:

  • Lekotam 1,5 mg tablete: serije HR5369, HR5668 i HR5366
  •  Lekotam 3 mg tablete: serije HR7041, HR7040 i HR7039  

Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

‘Navedene serije lijekova povlače se iz regulatornih razloga, a u skladu s člankom 113. stavkom 2. Zakona o lijekovima (Narodne novine, br. 76/13., 90/14. i 100/18.) prema kojem serija lijeka može biti u prometu najdulje 18 mjeseci nakon isteka ili ukidanja odobrenja za stavljanje u promet, ako joj prije ne istekne rok valjanosti.

Na tržištu Republike Hrvatske u prometu su dostupni drugi lijekovi s istom djelatnom tvari, istog farmaceutskog oblika i iste jačine drugih proizvođača, stoga povlačenje predmetnih lijekova ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta’, poručuju iz HALMED-a.

Namijena lijeka

Lekotam sadrži lijek pod nazivom bromazepam. On spada u skupinu lijekova zvanih benzodijazepini.
Lekotam je namijenjen za liječenje teške anksioznosti (vrlo jak strah ili duboka zabrinutost koji mogu uticati na osjećaje, raspoloženje, ponašanje i obrasce razmišljanja). Lekotam se propisuje na najkraće moguće razdoblje.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.