HZZO snizio cijenu PCR testova na covid-19

HZZO snizio cijenu PCR testova na covid-19

Foto: 

Fernandozhiminaicela / Pixabay

D.H.

D.H.

Proveden je i postupak godišnjeg usklađivanja cijena lijekova te su uvrštena nova pomagala na liste pomagala

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) održalo je 55. redovnu sjednicu na kojoj je, među ostalim, usvojena odluka o pojeftinjenju PCR testova na covid-19

U priopćenju koje je HZZO poslao medijima, navodi se kako je ‘od početka epidemije došlo do značajnijih promjena u opskrbi potrebnim reagensima i smanjenja cijene reagensa. S obzirom na nove okolnosti na tržištu, veću dostupnost i povoljnije cijene reagensa utvrđena je niža cijena za provođenje dijagnostičkog postupka PCR testiranja na bolest COVID-19. Nova cijena koju će HZZO plaćati svojim ugovornim ustanovama za PCR testiranje na COVID- 19 je 276,56 kuna’.

Doneseno je još nekoliko odluka, među njima, proveden je postupak godišnjeg usklađivanja cijena lijekova te su uvrštena nova pomagala na liste pomagala.

‘HZZO je proveo postupak godišnjeg usklađivanja, odnosno snižavanja cijena lijekova za ukupno 513 originalnih pakiranja. Cijena je snižena za 391 lijek s Osnovne liste, te za 122 lijeka s Dopunske liste. Na Osnovnu listu uvršteno je 8 lijekova koji su se do sada nalazili na Dopunskoj listi. Također, za 114 lijekova je na Dopunskoj listi smanjen iznos doplate za osigurane osobe. U redovnoj proceduri su na liste lijekova HZZO-a stavljene nove generičke i kliničke paralele te novi oblici već postojećih lijekova na listi. Na Osnovnu listu ortopedskih i drugih pomagala stavljeno je jedno istovrsno pomagalo iz skupine ortoza za nožni zglob i stopalo. Na Dodatnu listu su stavljena 3 nova pomagala s višom razinom cijene u odnosu na pomagala s Osnovne liste, a to su stopalo od ugljičnih vlakana (za visoko aktivne), jednoosovinsko koljeno-hidraulično i višeosovinsko koljeno- hidraulično’, navodi se u priopćenju HZZO-a, prenosi T-portal.

B

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.