KBC Split u svezi preminulog državljanina Kanade: Liječenje je provedeno prema pravilima medicinske struke

KBC Split u svezi preminulog državljanina Kanade: Liječenje je provedeno prema pravilima medicinske struke

Foto: 

Hitna uživo 194

D.H.

D.H.

Čeka se nalaz obdukcije

KBC Split oglasio se o smrti kanadskog državljanina. Priopćenje prenosimo u cijelosti.


‘Klinički bolnički centar Split izražava sućut
obitelji preminulog pacijenta.

Uvidom u dokumentaciju iščitava se da je liječenje provedeno prema pravilima medicinske struke. Ovom slučaju pristupili smo krajnje ozbiljno te je prema nalogu ravnatelja, pokrenut i Unutarnji nadzor. No da bi se u potpunosti razjasnio uzrok smrti potrebno je čekati nalaz obdukcije koju je KBC Split dužan provesti.

Pacijent je, prema informacijama koje nam je dao, prije dva mjeseca zaprimljen u bolnicu u Londonu sa istim simptomima te je otpušten bez posebne dijagnoze/terapije. U KBC-u Split bio je hospitaliziran u dva navrata. Učinjena je detaljna dijagnostička obrada te su konzultirani specijalisti hematolog, gastroenterolog, neurolog i pulmolog. Također učinjena je i opsežna slikovna dijagnostika kojom se nije našao točan patološki supstrat, osim povišenih upalnih parametara koji su ukazivali na neko infektivno stanje. Zbog navedenog su bolesniku ordinirani antibiotici širokog spektra i antimikotici.

Međutim, 10. svibnja stanje mu se naglo pogoršalo te je nažalost preminuo.

U nekim medijima se pojavila informacija koju moramo demantirati, da je pacijent mogao biti otpušten iz KBC-a Split kako bi otputovao natrag u Kanadu na liječenje, a da djelatnici naše bolnice to nisu omogućili jer je bio vikend. Naime, istina je da se s njegovim osiguranjem razgovaralo u svezi toga, no pacijent nije bio u stanju putovati bez medicinske pratnje koju treba osigurati njegovo osiguranje. Za vrijeme boravka u našoj bolnici nije došlo do ispunjenja tog posljednjeg uvjeta koji omogućava siguran prijevoz pacijenta.

Razumijemo da je smrt svake osobe za obitelj veliki šok. Kao bolnica stojimo na raspolaganju obitelji za svu pomoć koja im je potrebna’, poručuju iz KBC-a Split.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.