Komora: Ljekarne nisu obuhvaćene novom odlukom o brzom antigenskom testiranju

Komora: Ljekarne nisu obuhvaćene novom odlukom o brzom antigenskom testiranju

Foto: 

MDFrescuerYouTube / Pixabay

D.H.

D.H.

Ne mogu zaprimiti i informatički obraditi uputnicu obiteljskog liječnika te je fakturirati HZZO-u

Hrvatska ljekarnička komora izvijestila je u srijedu da ljekarne nisu obuhvaćene novom odlukom o provedbi brzog antigenskog testiranja na covid-19 u dijagnostičke svrhe, jer ne mogu zaprimiti i informatički obraditi uputnicu obiteljskog liječnika te je fakturirati HZZO-u.

Ljekarne i dalje mogu provoditi testiranja na covid-19 zaposlenih u državnim i javnim službama te lokalnoj upravi i samoupravi, koji nisu cijepljeni ili nemaju dokaz o preboljenju bolesti.

Te osobe kao i one kojima je iz drugih razloga potrebna covid potvrda, primjerice za sudjelovanje na javnim događanjima ili privatnim okupljanjima, i dalje se mogu testirati brzim antigenskim testom u više stotina ljekarni u Hrvatskoj koje su omogućile provedbu ove usluge.

Uslugu testiranja u ljekarnama ne plaća HZZO, a osobe kojima je brzim antigenskim testiranjem u ljekarni utvrđen pozitivan nalaz trebaju se, uz provođenje mjera izolacije, javiti svojem izabranom liječniku radi evidencije i daljnjeg postupanja, navodi se u priopćenju Hrvatske ljekarničke komore (HLJK).

HINA

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.