KONFERENCIJA U DUBROVNIKU ‘Čimbenici kvalitete zdravstvene njege u kući: tehnologija, mediji i obrazovanje’

KONFERENCIJA U DUBROVNIKU ‘Čimbenici kvalitete zdravstvene njege u kući: tehnologija, mediji i obrazovanje’
D.H.

D.H.

Razmotrit će se razlike u praksi između Hrvatske i drugih europskih država

Zdravstvena njega u kući, tvrde iz Udruge medicinskih sestara zdravstvene njege u kući, postaje ključna grana sestrinstva s obzirom na demografske promjene i sve veću potrebu za dugoročnom skrbi. U tom kontekstu najavljuje organizaciju međunarodne znanstveno-stručne konferencije pod nazivom ‘Čimbenici kvalitete zdravstvene njege u kući: tehnologija, mediji i obrazovanje’.

Konferencija će okupit stručnjake iz različitih područja s ciljem istraživanja ključnih faktora koji doprinose kvaliteti zdravstvene njege u domovima pacijenata. Održat će se od 11. do 14. travnja 2024. u hotelu Royal Princess u Dubrovniku.

Suorganizatori su Sveučilište Sjever i Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek. Njihovi će predstavnici također biti predavači.

‘Ovogodišnja konferencija fokusirat će se na ključne čimbenike koji poboljšavaju kvalitetu rada zdravstvene njege u kući. Putem raznolikih predavanja, sudionici će imati priliku čuti o suvremenim metodama poučavanja te primjeni najnovijih tehnologija u radu. Osim toga, razmotrit će se i razlike u praksi zdravstvene njege u kući između RH i drugih europskih država.

Konferencija će naglasiti važnost suradnje između različitih sudionika u zdravstvenom sustavu s ciljem osiguravanja kvalitetne i pristupačne njege za sve pacijente u njihovim domovima. Kroz razmjenu ideja i iskustava, sudionici će dobiti nove uvide i strategije koje će unaprijediti praksu zdravstvene njege u kući te poboljšati kvalitetu života pacijenata’, naveli su organizatori.

Istaknuli su kako ovakvi znanstveni skupovi imaju ključnu ulogu u cjeloživotnoj edukaciji, što je temeljni čimbenik u stvaranju kvalitetnog i educiranog osoblja za skrb o pacijentima. Povezivanje svih segmenata primarne zdravstvene zaštite i unapređenje suradnje unutar zdravstvenih djelatnika, nadalje su naveli, postavlja se kao jedan od najvažnijih ciljeva ovakvih skupova.

‘Uzbuđenje zbog obilježavanja 20 godina postojanja udruge dodatno će obogatiti atmosferu ovog značajnog kongresa, pružajući priliku za osvrt na dosadašnje uspjehe i učvršćivanje vizije za budućnost zdravstvene njege u kući’, zaključili su.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.