KORČULA Proširenje mreže hitne medicine i sanitetskog prijevoza

KORČULA Proširenje mreže hitne medicine i sanitetskog prijevoza

Foto: 

DNŽ

D.H.

D.H.

Peti tim u Orebiću

Ministarstvo zdravstva planira uvrstiti punkt pripravnosti u Korčuli u Mrežu hitne medicine i sanitetskog prijevoza.

Naime, u Ispostavi Korčula Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije dosad je djelovalo pet timova T1, a dodatni punkt dosad se sufinancirao sredstvima Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Korčule.

‘Nakon konstruktivnog razgovora s ministrom zdravstva Vilijem Berošem i ravnateljicom Zavoda za hitnu medicinu Majom Grbom Bujević, koji su održali župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo, te predstavljanja ove inicijative, kao i obrazlaganja razloga za uvrštenje punkta, ministar i ravnateljica su istaknuli kako će ovu inicijativu predložiti za uvrštenje u Mrežu.
Osiguravanje dodatnog punkta pripravnosti u Ispostavi Korčula bio je jedan od prioriteta Dubrovačko-neretvanske županije kako bi se osiguralo pravilo zlatnog sata, dostupnost hitnoj medicinskoj skrbi svim stanovnicima Korčule te podigla kvaliteta zdravstvene usluge općenito.

Jednako tako, u novu Odluku o mreži hitne medicine i sanitetskog prijevoza, u odnosu na dosadašnje stanje, na području Dubrovačko-neretvanske županije, uvedena je i pripravnost za Elafitske otoke, tri tima za hitnu helikoptersku medicinsku službu, dodatni tim i prijavno-dojavna jedinica za sanitetski prijevoz, kao i dodatni, peti tim u Orebiću’, poručuju iz županije.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.