Na Sveučilištu u Splitu održat će se 1. hrvatske škole limfedema

Na Sveučilištu u Splitu održat će se 1. hrvatske škole limfedema
D.H.

D.H.

Sudjelovat će brojni međunarodni stručnjaci

Hrvatski nacionalni limfedem okvir – Limfa i ja, udruga koja je nastala pri Sveučilištu u Splitu kao podružnica Međunarodnog limfedem okvira (ILF), ujedno i jedini predstavnik međunarodne udruge u našoj regiji, i Sveučilišni odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu upriličit će 1. hrvatsku školu limfedema koja će se održati u Splitu 16. i 17. rujna na Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija s početkom u 13 sati.

‘Udrugu i školu smo osnovali/organizirali potaknuti činjenicom da u Hrvatskoj trenutno ne postoji liječnička specijalnost koja se bavi ovim problemom. Edukacije zdravstvenog osoblja koje se bavi terapijom limfedema su neujednačene i nedostatne te ne postoje smjernice za terapiju limfedema. Sve prije navedeno dovodi do kasnog prepoznavanja bolesti, kasnog početka liječenja, smanjenja kvalitete života te uključenosti u svakodnevne društvene i profesionalne aktivnosti osoba koje žive s limfedemom.

Održavanjem prve Hrvatske škole limfedema djelujemo na ostvarenje jednog od ciljeva Udruge Hrvatski nacionalni limfedem okvir – Limfa i ja, a to je da u suradnji sa svim dionicima koje se u Hrvatskoj na bilo koji način bave ili sami boluju od ove bolesti poboljšamo kvalitetu zdravstvene skrbi, a samim tim i kvalitetu života oboljelih od ove kronične bolesti’, poručuje predsjednica udruge Hrvatski nacionalni limfedem okvir – Limfa i ja, doc. dr. sc. Ana Poljičanin, dr. med..

Grad Split dobio je čast biti domaćin 1. hrvatske škole limfedema s međunarodnim sudjelovanjem na kojem će sudjelovati brojni međunarodni stručnjaci koji se dugi niz godina uspješno bave problemom limfedema u Engleskoj, Škotskoj, Sloveniji te u Hrvatskoj.

‘Na Školi će sudjelovati kolege sa Sveučilišta u Glasgowu:

Margaret Sneddon – predsjednica Britanskog limfološkog društva

Yolande Borthwick – predsjednica Casley Smith Lymphoedema Education UK

Rhian Noble- Jones – predsjednica znanstvenog odbora Britanskog limfološkog društva i jedna od osnivačica Casley Smith metode

Kolegica Tamara Košević iz Princess Grace bolnice u Londonu – voditeljica terapije limfedema te osnivačica i voditeljica dobrotvorne organizacije LIHDA

Kolegica Tanja Planinšek Ručigaj voditeljica Klinike za dermatovenerologiju iz Sveučilišnog centra u Ljubljani, subspecijalist limfolog, predsjednica Udruženja za kronične rane u Sloveniji.

Kolegica Mirna Žulec ravnateljica Poliklinike Marija iz Zagreba koja se bavi zbrinjavanjem kroničnih rana.

Također i kolegice i kolege iz KBC Split, Cohrane Centra te Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija.

Škola je namijenjena svim zdravstvenim djelatnicima kao i pacijentima i njihovim obiteljima.

Pokrovitelji škole su udruga LIHDA i Hrvatsko društvo za fizikalnu i rehabilitaciju medicinu’, poručuje dr. Poljičanin.

Svečanom otvorenju škole prisustvovat će pročelnik Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu prof. Stipan Janković, predsjednica Hrvatske komore fizioterapeuta Mirjana Grubišić, predsjednik Hrvatskog društva za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu doc. Frane Grubišić te rektor Sveučilišta u Splitu prof. Dragan Ljutić.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.