Nestašica lijeka za rak debelog crijeva

Nestašica lijeka za rak debelog crijeva

Foto: 

Birgl / Pixabay

D.H.

D.H.

HZZO dao naputak o izdavanju zamjenskog

U hrvatskim ljekarnama vlada nestašica lijeka Moviprep prašak za oralnu otopinu i izdavanja lijeka koji se izdaje na ‘kupovnicu’ u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

‘Hrvatska ljekarnička komora je obavijestila nadležne institucije Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje o mogućem problemu provođenja Nacionalnog programa zbog nemogućnosti izdavanja lijeka Moviprep praška za oralnu otopinu.

Temeljem dopisa Ministarstva zdravstva, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje obavještava da se u sklopu Nacionalnog programa za pripremu prije kolonoskopije može na kupovnicu kao i Moviprep prašak za oralnu otopinu izdati i lijek Plenvu prašak za oralnu otopinu’, poručuju iz Hrvatske ljekarničke komore.

Detalje o Plenvu možete pronaći OVDJE.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.