Odobreno financiranje druge faze projekta adaptacije objekta primarne zdravstvene zaštite Slano

Odobreno financiranje druge faze projekta adaptacije objekta primarne zdravstvene zaštite Slano

Foto: 

Cropped shot of an unrecognizable male doctor standing with his arms folded inside of a hospital during the day and copy space

D.H.

D.H.

Podizanje razine zdravstvene zaštite

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobrilo je financiranje projekta: ‘Adaptacija objekta primarne zdravstvene zaštite Slano – Faza II’.

Projekt je za Dubrovačko-neretvansku županiju pripremila Regionalna agencija DUNEA, a prijavljen je na Program podrške brdsko-planinskim područjima koji ima za cilj pridonijeti održivom razvoju brdsko-planinskih područja u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture i otklanjanja posljedica nastalih usred vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko-planinska područja.

Odobreni iznos financiranja je 50.000 eura, a trajanje projekta je šest mjeseci.

Projekt je nastavak prošlogodišnjeg projekta kojim su obnovljene zajedničke prostorije primarne zdravstvene zaštite u Slanome, a u ovoj fazi će se obnoviti ambulante obiteljske medicine i medicinske sestre, kao i ambulanta dentalne medicine, kuhinja, te soba patronažnih sestara.

Druga faza adaptacije prostorija primarne zdravstvene zaštite u Slanom dodatno će poboljšati uvjete rada zdravstvenim djelatnicima, te omogućiti jačanje kvalitete zdravstvenih usluga u ruralnom području. Podsjetimo, kroz prvu fazu projekta osigurana su sredstva za obnovu ambulante i građevinske radove u iznosu od 60 tisuća eura.

Da Dom zdravlja Dubrovnik sustavno ulaže u poboljšanje zdravstvene zaštite na području općine Dubrovačko primorje svjedoči činjenica da su putem prekogranične suradnje HR i BIH nabavili opremu vrijednu više od 14 tisuća eura za ordinacije obiteljske medicine i stomatološku ambulantu u Slanome.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.