PERIĆ IZ UDRUGE PACIJENATA O MATIJANIĆEVOM SLUČAJU: Ako to nije ugrožena skupina, ako to nije čovjek koji mora biti zadržan na promatranju, tko jest?

PERIĆ IZ UDRUGE PACIJENATA O MATIJANIĆEVOM SLUČAJU: Ako to nije ugrožena skupina, ako to nije čovjek koji mora biti zadržan na promatranju, tko jest?

Foto: 

Screenshot Nova TV

D.H.

D.H.

‘Ovo su stvari koje su sada došle na vidjelo’

Josip Perić iz Udruge za promicanje prava pacijenata u svezi smrti novinara Vladimira Matijanića za Dnevnik Nove TV je poručio kako će, kada dobiju izvješće inspekcije, moći sa sigurnošću utvrditi je li došli do propusta ili nije.

‘Zanimljiva je činjenica da se radi o pacijentu koji ima autoimune bolesti, koji je zaražen COVID-om, koji radi toga nije mogao primiti cjepivo. Ako to nije ugrožena skupina, ako to nije čovjek koji mora biti zadržan na promatranju, tko je to. Tri puta su ga pregledavali’, pojasnio je.

Perić je ustvrdio da su olako ‘ne dozvolili pacijentu da ga prime u bolnicu’.

‘Odgovornost je uvijek ono što na kraju dolazi. Tko zna hoće li se na kraju biti odgovoran. Mi iz Udruge definitivno vidimo propust koji se mora istražiti. Radi se o smrti pacijenta’, rekao je Perić.

Dodao je kako se radi o sustavu. ‘Sustav je takav. Gospođa govori o nedostatku lijekova za postcovid pacijente u svim bolnicama u Hrvatskoj. Zar nismo imali već 15 milijuna doza cjepiva, pa nismo nabavili te lijekove’, rekao je.

‘Sustav zahtijeva profesionalne djelatnike koji moraju imati kontrolu i moraju imati proceduru koje se svi moraju držati’, zaključio je Perić.

O slučajevima koji nisu dospjeli u javnost, Perić je rekao kako takvih slučajeva ima dosta.

‘Ovo su stvari koje su sada došle na vidjelo. O tim se stvarima mora prodiskutirati. Moraju se promijeniti zakoni. Obavezno moramo krenuti u rješavanje tih problema, uvođenje novih normi i novih pravila’, ustvrdio je Perić za Dnevnik Nove TV.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.