PETICIJA Traži se da se glukagon u spreju uvrsti na osnovnu listu lijekova HZZO-a

PETICIJA Traži se da se glukagon u spreju uvrsti na osnovnu listu lijekova HZZO-a

Foto: 

Stevepb / Pixabay

D.H.

D.H.

Potpisuje se već drugi put

Udruge koje diljem Hrvatske okupljaju roditelje djece oboljele od dijabetesa po drugi put su pokrenule peticiju da se glukagon u spreju uvrsti na osnovnu listu lijekova HZZO-a.

Udruge putem društvnih mreža i medija mole građane da potpišu peticiju i tako pomognu svima koji se bore s tom teškom bolešću.

– Lijek je vrlo jednostavan za primjenu jer je u pumpici poput kapi za nos, za razliku od postojećeg glukagona koji je igla i bočica koju treba mučkati. S obzirom da u trenucima kada spašavate nečiji život zbog teške hipoglikemije, imate malo vremena za razmišljanje, jednostavnost u primjeni ovog lijeka velika je prednost, a i razlikuje se od inzulina čija bi upotreba u situaciji hipoglikemije bila smrtonosna. Znači, borimo se da lijek koji život znači dođe na osnovnu listu – istaknuli su iz udruge “Cukrići”.

Peticiju možete potpisati OVDJE.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.