Petrova odbila Mirelu Čavajdu: Ide na pobačaj u Sloveniju

Petrova odbila Mirelu Čavajdu: Ide na pobačaj u Sloveniju

Foto: 

Screenshot

D.H.

D.H.

‘Bolnica nije u mogućnosti pružiti zdravstvenu skrb sukladno odluci drugostupanjske komisije’

Mirela Čavajda pobačaj će obaviti u Sloveniji. U Zagrebačkoj Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb u Petrovoj donijeli su odluku da nisu u mogućnosti pružiti zdravstvenu skrb sukladno odluci drugostupanjske komisije, doznaje Dnevnik.hr.

“Sukladno odluci drugostupanjske komisije i uputi koju je ministar Beroš dao na jučerašnjoj konferenciji za medije, Mirela se danas obratila bolnici u Petrovoj sa zahtjevom za prekid trudnoće”, potvrdila je Mirelina odvjetnica Vanja Jurić.

“Bolnica u Petrovoj, međutim, nije u mogućnosti pružiti zdravstvenu skrb sukladno odluci drugostupanjske komisije i odredbama zakona koji regulira prekid trudnoće. S obzirom na hitnost situacije u kojoj se nalazi, Mirela i njena obitelj odlučili su se, radi postupka prekida trudnoće, obratiti kliničkoj bolnici u Ljubljani”, dodaje Jurić.

Ovakav je ishod bio izvjestan nakon što se već nekoliko dana govori o tome da naše bolnice nisu opremljene za tu vrstu zahvata.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.