Po prvi put liječnik iz KBC-a Split Marin Šimunić izabran na natječaju za stručno usavršavanje Zaklade Ana Rukavina

Po prvi put liječnik iz KBC-a Split Marin Šimunić izabran na natječaju za stručno usavršavanje Zaklade Ana Rukavina
D.H.

D.H.

Predstavljeni su rezultati

Zaklada Ana Rukavina predstavila je rezultate ovogodišnjeg Javnog natječaja za stručno usavršavanje prema kojem je, na prijedlog Stručnog vijeća, Upravni odbor Zaklade jednoglasno izabrao dr. Marina Šimunića, specijalizanta hematologije, zaposlenog na Zavodu za hematologiju Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Split.

Stručno usavršavanje u području mijeloidnih zloćudnih bolesti, stanične terapije i transplantacije provodit će se u SAD-u, na Nacionalnom institutu za rak (NCI) Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH), u Bethesdi, država Maryland (područje glavnog grada Washingtona), u trajanju od 12 mjeseci.

Od 2006. godine, Zaklada Ana Rukavina djeluje kao profesionalna humanitarna zaklada i provodi brojne aktivnosti u svrhu proširenja Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina. Tako je u tijeku i velika humanitarna akcija čiji je glavni cilj podržati rad Zaklade, a u sklopu koje će se u Zagrebu 25. studenoga održati i tradicionalni koncert na Trgu bana Jelačića. Zahvaljujući dosadašnjim naporima Zaklade, Hrvatska je na 11. mjestu u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te osma u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika.

Sa željom da oboljelima od hematoloških zloćudnih bolesti osigura što kvalitetniju liječničku skrb u domovini, Zaklada je od 2014. godine do danas podržala 8 liječnika i jednu medicinsku sestru iz KBC Zagreb, KB Merkur i KB Dubrava, te osigurala sredstva za edukacijske programe u Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskoj, Nizozemskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Na ovogodišnjem natječaju izabrani kandidat je po prvi put liječnik iz KBC Split.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.