PONEDJELJAK U SPLITU Izmjerite razinu hemoglobina u krvi, tlak i šećer

PONEDJELJAK U SPLITU Izmjerite razinu hemoglobina u krvi, tlak i šećer
D.H.

D.H.

U Marmontovoj ulici

Kampanja ’12 minuta za 3 života’ koju su ovoga ljeta pokrenuli splitski Crveni križ i Zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Split, službeno će završiti druženjem s građanima u Marmontovoj ulici u Splitu (kod pirje), u ponedjeljak 28. kolovoza od 9 do 12 sati.

Riječ je o događaju na kojem će prolaznici imati priliku izmjeriti razinu hemoglobina i šećera u krvi, provjeriti tlak, ali i saznati sve o mogućnostima darivanja krvi. Također, predstavnici Crvenog križa i Zavoda za transfuziju će objaviti podatke darivanja krvi za vrijeme trajanja kampanje koja je imala za cilj povećati broj darivatelja tijekom ljeta, kada je potražnja za krvi najveća.

‘Pozivamo građane da nam se pridruže ovoga ponedjeljka u Marmontovoj ulici gdje će imati priliku učiniti nešto korisno za vlastito zdravlje, a uz to će se educirati i o zdravstvenim benefitima darivanja krvi i saznati sve o ovoj plemenitoj aktivnosti. Također, nadamo se da će i osobama koje nikad nisu darovale krv ovaj događaj biti koristan, jer će imati priliku dobiti odgovore stručnjaka na sva pitanja vezana za darivanje krvi, kako bi postali dobrovoljni darivatelji i tako nekome u budućnosti spasili život’, kazao je Tomislav Gojo, ravnatelj splitskog Crvenog križa.

Ovaj događaj je ujedno i poziv na posljednju akciju darivanja krvi u kolovozu, koju organiziraju Crveni križ Split i DDK Mertojak, i to u srijedu, 30. kolovoza od 8 do 14 sati u prostorijama Gradskog kotara Mertojak u Doverskoj ulici 17.

Sve informacije o akcijama darivanja krvi tijekom kolovoza i rujna dostupne su na web stranici https://www.crvenikriz-split.com/darivanje-krvi/.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.