PONEDJELJAK Štrajk 400 vozača u sanitetskom prijevozu

PONEDJELJAK Štrajk 400 vozača u sanitetskom prijevozu

Foto: 

HITNA uživo 194

D.H.

D.H.

Do ispunjenja zahtjeva

Od ponedjeljka 16. svibnja više od 400 vozača u sanitetskom prijevozu kreće u štrajk koji će obuhvatiti obuhvatiti osam županija u kojima je sanitet pod domovima zdravlja – Karlovac, Krapinsko-zagorska županija, Slavonski Brod, Knin, Vukovar, Bjelovarsko-bilogorska županija, Novalja, Šibenik, Drniš, Požega, Nova Gradiška.
U sedam županija – Zadarskoj, Sisačko-moslavačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Virovitičko-podravskoj, Zagrebačkoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj sanitet je pod zavodima za hitnu medicinu. Oni ne mogu štrajkati, ali će raditi isključivo prema pravilniku o sanitetskom prijevozu.

‘Štrajk će trajati do ispunjenja zahtjeva, odnosno donošenja uredbe kojom bi se izjednačile na razini cijele države plaće vozača saniteta koje se danas razlikuju i po 1500 kuna, ovisno o županiji.
Iako štrajk počinje u ponedjeljak, problemi na terenu već su vidljivi.

Odgođeni su brojni prijevozi najavljeni za idući tjedan. Najviše problema bit će u manjim gradovima i sredinama gdje je pretežno starije stanovništvo koje ovisi o sanitetskom prijevozu, a koji će im od ponedjeljka biti uskraćen. Tako su, primjerice, ravnatelji pojedinih domova zdravlja liječnicima već uputili poziv da se “snalaze kako znaju”.

Iako pregovori traju već 10 godina, u isto vrijeme, Ministarstvo zdravstva šalje dopis u kojem navode kako oni nisu naš poslodavac’, poručuje Vladimir Markuš, sindikalni povjerenik i voditelj saniteta.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.