Postani spasilac na plažama i stekni praktične vještine za cijeli život

Postani spasilac na plažama i stekni praktične vještine za cijeli život
D.H.

D.H.

HCK objavio natječaj

U sklopu Službe spašavanja života na vodi, Hrvatski Crveni križ objavio je natječaj za edukaciju za spasioca na plažama. Prijaviti se mogu osobe od 18 godina te s minimalno završenom srednjom stručnom spremom ili upisanim završnim razredom srednje škole. 

Jedan od uvjeta za sudjelovanje na edukaciji je i da kandidati moraju imati uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti od liječnika opće prakse te biti u stanju otplivati 400 m za manje od 8 minuta i roniti 25 metara u daljinu.

– U Hrvatskoj od utapanja u prosjeku umre 90 ljudi godišnje čime je utapanje vodeći uzrok smrti kod djece u Hrvatskoj, odmah nakon prometnih nesreća te jedan od pet glavnih razloga među nesretnim slučajevima u Hrvatskoj. Osposobljavanjem spasilaca i njihovim zapošljavanjem na kupalištima diljem Hrvatske direktno utječemo na prevenciju utapanja i podiže se razina sigurnosti građana i turista na vodenim površinama. Trenutno je u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj velika potražnja za spasiocima na tržištu rada, što im omogućava sigurno zapošljavanje – poručili su iz Crvenoga križa.

Testiranje kandidata u Splitu provodi se 23., 25. i 30. travnja te 2. svibnja u 9.30 sati u Športskom centru Bazeni Poljud, a tečaj za odabrane kandidatkinje i kandidate održat će se od 13. do 19. svibnja.

Više informacija o edukaciji dostupno je na poveznici

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.