POTPORA MIRELI ČAVAJDI Prosvjedi diljem Hrvatske

POTPORA MIRELI ČAVAJDI Prosvjedi diljem Hrvatske
D.H.

D.H.

DOSTA!

Prosvjed “Dosta!” u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom održat će se u četvrtak u 18 sati u Zagrebu, Puli, Rijeci, Sisku, Splitu, Šibeniku, Osijeku, Zadru i na Korčuli, a organiziraju ga udruga RODA, CESI, Zaklada Solidarna, PaRiter, Građanke i građani Rijeke i Platforme za reproduktivna prava.

‘Institucionalna tortura kojoj je izložena Mirela Čavajda razotkrila je dno koje je javnozdravstveni sustav dotaknuo kada je u pitanju zdravlje žena. U strahu od osude međunarodnih stručnih društava, institucija i sudova ministar Beroš i tim „eminentnih stručnjaka“ nastavljaju sa zlostavljanjem trudnice.

Zato pozivamo sve građane i građanke da u četvrtak, 12. svibnja 2022 u 18 sati u Zagrebu, Sisku, Osijeku, Rijeci, Puli, Zadru, Šibeniku, Splitu i Korčuli još glasnije viču:

DOSTA! Obmanjivanja žena!
DOSTA! Mučenja žena!
DOSTA! Laži i manipulacija!’, poručuju organizatori.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.