POVLAČI SE LECTRONAL Pronađen mikotoksin – okratoksin A

POVLAČI SE LECTRONAL Pronađen mikotoksin – okratoksin A

Foto: 

Aloisiocostalatge / Pixabay

D.H.

D.H.

Može izravno oštetiti DNK te izazvati rak bubrega

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu dodatnih proizvoda:

– Lectranal kaps a 60 kom, sve serije proizvoda, s važećim rokom trajanja

– Lectranal acute kaps a 30 kom, sve serije proizvoda, s važećim rokom trajanja

– Lectranal acute a 20 kaps sve serije proizvoda, s važećim rokom trajanja.

‘Proizvođač Milsing d.o.o., Vukomerička ulica 16, Velika Gorica je odlučio provesti opoziv svih serija gore navedenih proizvoda s važećim rokom valjanosti, a koje nisu obuhvaćene prijašnjim opozivima, kako bi se osigurala maksimalna sigurnost.

Proizvodi koji su bili obuhvaćeni prijašnjim opozivom, zbog utvrđenog mikotoksina –  okratoksin A u sirovini korištenoj za proizvodnju istih, nisu u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane’, priopćeno je.

Okratoksin A može izravno oštetiti DNK, a također je potvrđeno da može izazvati i karcinom bubrega.

Lectranal je dodatak prehrani koji doprinosi otpornosti organizma prema vanjskim čimbenicima i normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.