Poziv za sudjelovanje u programu ‘Krug sigurnosti’ u Splitu

Poziv za sudjelovanje u programu ‘Krug sigurnosti’ u Splitu

Foto: 

SeppH / Pixabay

D.H.

D.H.

Znanstveno je utemeljen i baziran na desetljećima istraživanja o tome kako se mogu podržati i ojačati sigurni odnosi roditelja i djece

Udruga Tobolac za roditelje i skrbnike djece poziva sve zainteresirane da se prijave na besplatni program ‘Krug sigurnosti’.

Riječ je o programu intervencije razvoja odnosa sigurne privrženosti za roditelje/skrbnike djece u dobi od 0 do 12 godina (originalni naziv Circle of Security) kojim se povećavaju roditeljski kapaciteti reflektivnog funkcioniranja čime će se olakšati bolje razumijevanje djetetovih potreba.

Program polazi od pretpostavke kako svi roditelji/skrbnici žele najbolje za svoju djecu, ali se povremeno osjećaju izgubljeno i ne znaju što bi dijete moglo trebati.

Završetkom ovog programa roditelji će:

– Naučiti čitati emocionalne potrebe svog djeteta i time bolje razumijevati djetetov unutarnji svijet.

– Snažnije podržavati sposobnost djeteta da uspješno upravlja emocijama i nosi se sa stresnim situacijama.

– Razvijati samopoštovanje svog djeteta.

– Poticati međusobni odnos koji se temelji na sigurnoj privrženosti djeteta roditelju.

– Prevenirati pojavu psihopatoloških simptoma u djece.

Program je znanstveno utemeljen i baziran na desetljećima istraživanja o tome kako se mogu podržati i ojačati sigurni odnosi roditelja i djece. Odvijat će se kroz 4 mjeseca, od siječnja do travnja, u prostoru Udruge Tobolac na adresi Doverska 9, Split. Radionice će trajati 2 sata (18 – 20 h).

‘Pozivamo sve zainteresirane roditelje i buduće roditelje da nam se pridruže i iskoriste priliku za razvoj svojih roditeljskih kapaciteta i kompetencija. Program smo proveli i u 2023. godini te su povratne informacije sudionika bile odlične, a razvila su se i nova poznanstva i prijateljstva, što je jedna od prednosti sudjelovanja u programu. Na radionicama ćete dobiti potrebnu podršku i osjećaj da niste sami i ne morate sami prolaziti kroz nedoumice i izazove roditeljstva’, poručuju iz udruge Tobolac.

Sudjelovanje je potpuno besplatno, potrebno je samo najaviti svoj dolazak.

Naši kontakti su: udruga.tobolac@gmail.com ili putem inboksa društvenih mreža Facebook i Instagram stranice udruge.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.